– Εκτελώντας ένα τέλειο πρόγραμμα στους κρίκους, απέκτησε 16.000 βαθμούς και πήρε πανάξια την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, που είναι το τρίτο στην ιστορία της ελληνικής Ενόργανης Γυμναστικής!
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας, ο αθλητής μας στην Ενόργανη Γυμναστική, Λευτέρης Πετρούνιας. Εκτελώντας ένα τέλειο πρόγραμμα στους κρίκους, απέκτησε 16.000 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, που είναι το τρίτο στην ιστορία της ελληνικής Ενόργανης Γυμναστικής. Ηταν η πρώτη συμμετοχή του Έλληνα «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο πρώτευσε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Θα αγωνιστώ για το χρυσό μετάλλιο», είχε δηλώσει ο Λευτέρης Πετρούνιας, πριν φύγει για το Ρίο Ντε Τζανέιρο και τα κατάφερε. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) με 15.766 και στην τρίτη ο Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) με 15.700.
Το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια ήταν το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα, στη διοργάνωση του Ρίο. Προηγήθηκε το χρυσό της Αννας Κορακάκη, στην σκόπευση με αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 25 μέτρων.

Αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, οι ήχοι της μουσικής από την πολυβραβευμένη ταινία «Ζορμπάς» αντήχησαν στο Στάδιο!

Το πρόγραμμα του πρωταθλητή μας ήταν «καθαρό» και, έτσι, ανάγκασε τους κριτές για, ακόμη, μία φορά να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Μανιάτη αθλητή της ενόργανης. Τα συγχαρητήρια που πήρε από τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος πίστεψε από την πρώτη στιγμή στον αθλητή, αμέσως μετά την εκτέλεση του προγράμματός του έδειξαν ότι δύσκολα θα βρισκόταν κάποιος να τον ξεπεράσει.
Αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, οι ήχοι της μουσικής από την πολυβραβευμένη ταινία «Ζορμπάς» αντήχησαν στο Στάδιο. «Ηρθαμε να πούμε τον «Ζορμπά» στην Βραζιλία», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ελληνική κρατική Τηλεόραση. Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» και αυτό το μετάλλιο το αφιέρωσε στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να τον δει πρωταθλητή, στην Ελλάδα και στον προπονητή του. Είναι το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο και για τον προπονητή, Δημήτρη Ράφτη, καθώς έχει φθάσει με τον, επίσης, πολύ καλό πρωταθλητή μας, Βλάση Μάρα στην απόκτηση χρυσού μεταλλίου, αλλά δεν τον είχε πάρει. Ο προπονητής των Μάρα και Πετρούνια θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο, παρ’ όλο που ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ Ενόργανη Γυμναστική!

index