Με τον Προέδρο της ΚΕΔΕ και Δημάρχο Αμαρουσίου, Δρ. Γεώργιο Πατούλη

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Δήμαρχος Sindelfingen, Dr. Vöhringer, προκειμένου να επιμεληθεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για την προετοιμασία της έβδομης ετήσιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) στο Sindelfingen της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

«Με χαρά προσβλέπουμε στη φιλοξενία της σημαντικής αυτής συνάντησης στο Δήμο μας», δήλωσε ο Dr. Vöhringer, ο οποίος επισήμανε ότι φέτος είναι ορατά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία. «Θέματα, όπως η βέλτιστη ενεργειακή αξιοποίηση στους δήμους μας αφορούν και τους δύο, Γερμανούς και Έλληνες. Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης έχουμε πολλά να συζητήσουμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλον» προσέθεσε.

Ο Dr. Vöhringer πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων σε ελληνικούς δήμους και περιφέρειες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της επικείμενης συνδιάσκεψης, σε συνεργασία με τον Προέδρο της ΚΕΔΕ και Δημάρχο Αμαρουσίου, Δρ. Γεώργιο Πατούλη, τον Δήμαρχο Δράμας και Εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ για την ΕΓΣ, Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, καθώς και τους Δημάρχους Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη.

Με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη

Περίπου 150 δήμαρχοι αναμένεται να συμμετάσχουν φέτος στην έβδομη ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), ενώ ενισχυμένο είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής  φορέων της ελληνικής αυτοδιοίκησης και των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την ελληνογερμανική συνεργασία.

Οι σοβαρές προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής στην τοπική οικονομία της Ελλάδας θα αντικατοπτρίζονται στα θέματα της διάσκεψης που προγραμματίζεται για τις 9-12 Νοεμβρίου 2017.

Η προηγούμενη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε διεξαχθεί τον Νοέμβριο 2016 στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε η κοινή ευρωπαϊκή πορεία των αυτοδιοικήσεων Ελλάδος και Γερμανίας και έγινε εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών. Η έβδομη συνδιάσκεψη το 2017 ακολουθεί στη Γερμανία, στο Δήμο του Sindelfingen, ο οποίος θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον ελληνικό Δήμο που θα αναλάβει στη συνέχεια, το 2018, την Όγδοη Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)