– Εάν κανείς εκ των υποψηφίων δεν εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, τότε θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018!
-Σίγουροι υποψήφιοι για το αξίωμα είναι οι κ.κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γ. Λιλλήκας, καθώς και ο σημερινός Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης!

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο και αν κανείς εκ των υποψηφίων δεν εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, τότε θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.
Αυτό ανακοινώθηκε, μετά την απόφαση, που ελήφθη σε σύσκεψη του Κύπριου Υπουργού Εσωτερικών με τα κόμματα.
Ή απόφαση αυτή  ελήφθη, καθώς είχε προκύψει θέμα με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, καθώς επρόκειτο να γίνουν την τελευταία Κυριακή των Αποκριών και δεν έλειψαν και τα σχετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις εκλογές και τα καρναβάλια.
Μέχρι στιγμής την υποψηφιότητα τους έχουν εξαγγείλει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, υιός του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και την Αλληλεγγύη. Υποψήφιος, επίσης, είναι ο κ. Σταύρος Μαλάς, ο οποίος ήταν επίσης αντίπαλος του Προέδρου Αναστασιάδη στις εκλογές του 2013. Ο Σ. Μαλάς ήταν Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια και υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.
Υποψήφιος όπως και το 2013, είναι και  ο κ. Γ. Λιλλήκας, που είναι Πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών». Ο κ.  Λιλλήκας υπήρξε βουλευτής του ΑΚΕΛ και Υπουργός στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου.
Ακόμη, υποψήφιος θα είναι και ο σημερινός Πρόεδρος, κ. Νίκος Αναστασιάδης, που, αν και επισήμως δεν έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητα του, αυτή θεωρείται βέβαιη. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο ίδιος και μέλη της Κυβέρνησης παρουσιάζουν το κυβερνητικό έργο της πενταετίας με έμφαση στην έξοδο από το μνημόνιο και την οικονομική ανάκαμψη.