Ο Δώρος Παρτασίδης τιμά τους Κύπριους ήρωες των δύο παγκοσμίων πολέμων

Από αριστερά ο Matthew Offord, o τελετάρχης της εκδήλωσης Αγγλικανός ιερέας και ο Δώρος Παρτασίδης

Με αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό μπροστά στο κενοτάφιο στο Hendon και με την παρουσία της δημαρχίας του Barnet και του Συντηρητικού φιλοκύπριου βουλευτή της περιοχής Matthew Offord τιμήθηκαν οι ένδοξοι νεκροί που έπεσαν μαχόμενοι κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Άγημα της τοπικής φιλαρμονικής, ηγείτο της παρέλασης στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες του Barnet, στρατιωτικό απόσπασμα, ή αστυνομία και ή πυροσβεστική υπηρεσία για να καταλήξουν τελικά στον ειδικά διακοσμημένο χώρο του μνημείου.

Στις 11 το πρωί ακριβώς, μετά από δίλεπτη σιγή ο Αγγλικανός ιερέας ευχήθηκε ειρήνη στον κόσμο και όπως ο πανάγαθος Θεός φωτίζει τους πολιτικούς ηγέτες να πρεσβεύουν ειρήνη και δικαιοσύνη αντί την αντιδικία και τον πόλεμο. Τέλος ανέπεμψε δέηση για όσους έδωσαν την ζωή τους υπηρετώντας την χώρα τους.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από 40 και πλέον οργανισμούς που εδρεύουν στο Barnet ανάμεσα τους  και ηγέτες κοινοτήτων όπως ή Εβραϊκή, Ινδική, Κινεζική και Αφρικανική. Στεφάνι κατέθεσε και ο συμπατριώτης μας Δώρος Παρτασίδης τιμώντας τους στρατιώτες του κυπριακού συντάγματος συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της συζύγου του Βέρας Κώστα και του αδελφού του Λούη Σοφοκλέους.

Andreas Tambourides