-“Στην Ευρώπη της ανταγωνιστικότητας είναι προτιμότερο να παγώνουν και να πεινούν τα Χριστούγεννα 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ελλάδα, παρά να επιτρέψει ο κύριος Σόϊμπλε να πάρουν ένα εφάπαξ δώρο των Χριστουγέννων, περίπου 380 ευρώ”!
Μύδρους εναντίον του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, εξαπέλυσε ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (“Die Linke”), Μπέρντ Ρίξινγκερ, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, που απηύθυνε στους συνέδρους κατά την έναρξη του πέμπτου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Το πέμπτο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πραγματοποιείται εφέτος στο Βερολίνο, παρουσία των ηγετών και κορυφαίων στελεχών των κομμάτων της Αριστεράς από όλη την Ευρώπη, ενώ σε αυτό παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Ήταν η γερμανική Κυβέρνηση αυτή, η οποία εξεβίασε την δημοκρατικά εκλεγμένη αριστερή Κυβέρνηση της Ελλάδας.Τώρα ο κ. Σόϊμπλε απειλεί και πάλι την δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική Κυβέρνηση», είπε ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, κ. Μπέρντ Ρίξινγκερ, ο οποίος συνέχισε, λέγοντας, πως «στην Ευρώπη της ανταγωνιστικότητας είναι προτιμότερο να παγώνουν και να πεινούν τα Χριστούγεννα 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ελλάδα, παρά να επιτρέψει ο κύριος Σόϊμπλε να πάρουν ένα εφάπαξ δώρο των Χριστουγέννων, περίπου 380 ευρώ»!

«Η δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση, διότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός καταστρέφει την κοινωνική βάση της»!

Ο Γερμανός πολιτικός της Αριστεράς ανέφερε, πως «αυτό είναι το αντίθετο της Ευρώπης της αλληλεγγύης! Είναι κυνικό και περιφρονητικό προς τον άνθρωπο. Είναι αποκρουστικό, το πως αναμιγνύεστε, κύριε Σόϊμπλε, στις υποθέσεις του εκλεγμένου ελληνικού Κοινοβουλίου».
Ο Μπέρντ Ρίξινγκερ τόνισε ακόμη, ότι «η δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση, διότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός καταστρέφει την κοινωνική βάση της δημοκρατίας. Ως ευρωπαϊκή Αριστερά θέλουμε να συνδεθούμε με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να αντιπαρατεθούν με τον νεοφιλελευθερισμό και να αγωνισθούν για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης». Και τόνισε, ότι «η Αριστερά υποτίμησε τον κίνδυνο, ο οποίος προέρχεται από τις κρίσεις του καπιταλισμού τις δεκαετίες του ΄30 και του ΄20 και έμαθε από αυτό το λάθος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ