(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου. Όπως φαίνεται από τους αριθμούς και τα επίσημα διεθνή στατιστικά στοιχεία!

Έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε την Ελλάδα «Ψωροκώσταινα». Φαίνεται, όμως, ότι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού υποτιμούμε την αξία της, επειδή δεν γνωρίζουμε καλά τον πραγματικό πλούτο, που διαθέτει σήμερα η πατρίδα μας. Ιδού, λοιπόν, κάποιες αλήθειες για τον πλούτο της Ελλάδος, όπως φαίνονται από τους αριθμούς και τα επίσημα διεθνή στατιστικά στοιχεία:

-Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα, που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση, όση είναι η έκταση της Γερμανίας και της Αυστρίας μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτείνεται από την Αδριατική, ως τις ακτές του Λιβάνου (συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο, ως ανοιχτά της Λιβύης. Χρειάζονται δύο ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να μεταβεί κανείς από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα Κύπρου), δηλαδή, όσο διαρκεί η πτήση από τις Βρυξέλλες προς την Μασσαλία.

-Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

-Οι Έλληνες είναι δεύτεροι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

-Η χώρα μας δέχεται 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτει μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

-Η Ελλάδα έχει τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που μπορούν να κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

-Διαθέτει βιομηχανίες αμαξωμάτων, που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία και άλλα βαρέως τύπου οχήματα.

-Διαθέτει επίσης 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία και είναι, έτσι, πρώτη στον κόσμο στην Εμπορική Ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες, που καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση στην Εμπορική Ναυτιλία παγκοσμίως.

-Η Ελλάδα κατέχει παγκοσμίως την δεύτερη θέση στην παραγωγή πρόβειου γάλακτος, και την τρίτη θέση στην ελαιοπαραγωγή, στην παραγωγή κρόκου, στην παραγωγή ακτινιδίων και στην παραγωγή ροδακίνων.

-Είναι πρώτη στον κόσμο σε νικέλιο και σε λευκόλιθο, πρώτη στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, πρώτη στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), δεύτερη παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), και πρώτη σε όλη την ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), σε χρωμίτη, σε ψευδάργυρο και σε αλουμίνα.

-Η χώρα μας διαθέτει την δεύτερη καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχει και το δεύτερο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ.

-Στα ελληνικά κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης υπάρχουν περίπου 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου παγκοσμίως, ενώ ο χρυσός, που υπάρχει στην Θράκη μας, αξίζει 38 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην Μακεδονία και την Θράκη υπάρχουν τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

ATHINA-Η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας μας υπολογίζεται σε 10 τρισεκατομμύρια δολλάρια!