-“Θα γίνει, εφ’ όσον το ζητήσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και εφ’ όσον το επιτρέπει η πρόοδος, που θα έχει επιτευχθεί μετά την εντατική φάση των συνομιλιών”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, που είχε, με του Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε, ότι δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο μιας τριμερούς συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν και τον Μουσταφά Ακιντζί, εφ’ όσον το ζητήσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και εφ’ όσον το επιτρέπει η πρόοδος, που θα έχει επιτευχθεί μετά την εντατική φάση των συνομιλιών.
Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του, που πραγματοποίησε στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε, ότι ήταν μια αρκετά δημιουργική συνάντηση για την μεθοδολογία, που θα ακολουθηθεί και αρκετά διευκρινιστική για τα θέματα, που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

“Οι δικές μας προτάσεις έχουν τεθεί στην βάση των αρχών, που διακηρύξαμε”

Ο κ.Αναστασιάδης δήλωσε ακόμη, ότι σε γενικές γραμμές ενημερώθηκε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για την συνάντηση, που είχε αυτός με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας, ότι αυτό που κατανοεί, είναι την επανάληψη της βούλησης του Τούρκου Προέδρου να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.
Σε ερώτηση, αν συζητήθηκε το θέμα των εγγυήσεων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε, ότι αυτό δεν συζητήθηκε στην συνάντηση αυτή και διευκρίνισε, ότι τα όσα γράφονται μπορεί να ήταν κάποιες ιδέες, που αναπτύχθηκαν, σημειώνοντας, ότι “οι δικές μας προτάσεις έχουν τεθεί στην βάση των αρχών, που διακηρύξαμε”.
Πάντως, ο κ. Αναστασιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση στην Νέα Υόρκη, αν ο ΓΓ του ΟΗΕ το ζητήσει και αν η πρόοδος που θα επιτευχθεί μετά την εντατική φάση των συνομιλιών το επιτρέπει.

KIPROS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ