Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Valery Solovey, Ρώσος πολιτικός επιστήμονας: «Αφού πρώτα προκαλέσει πρόωρες Προεδρικές εκλογές στην Ρωσία και αφού μεταφέρει, με συνταγματικές αλλαγές, ενισχυμένες εξουσίες στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του»!
– «Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος προτίθεται να παραμείνει στην εξουσία ως μια εμβληματική φιγούρα, ενώ στην κεφαλή του Συμβουλίου αυτού κανείς δεν θα γνωρίζει, ποιός θα είναι ο επικεφαλής»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές, όπως είναι η σερβική ηλεκτρονική εφημερίδα «oslobodjenje.rs» αλλά και η βρετανική «dailymail.co.uk», οι οποίες επικαλούνται αποκαλυπτική συνέντευξη του γνωστού Ρώσου πολιτικού επιστήμονα, Valery Solovey, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ετοιμάζεται να μεταβιβάσει τις πιο σημαντικές προεδρικές εξουσίες του σε ένα ολιγομελές Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ ο ίδιος προτίθεται να παραμείνει στην εξουσία ως μια εμβληματική φιγούρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Solovey ανακοίνωσε την αποχώρησή του Πούτιν από το προεδρικό γραφείο μέσα στο 2017, υπονοώντας, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Moskva Komsomolets», ο ίδιος ο πολιτικός επιστήμονας προκάλεσε θύελλα στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης με τις δηλώσεις του, ενώ θεωρείται ο «προφήτης των πολιτικών εξελίξεων του Κρεμλίνου».
Ο ίδιος δήλωσε, ότι ο Πούτιν θα αποχωρήσει από το Κρεμλίνο το 2017, αφού πρώτα προκαλέσει πρόωρες Προεδρικές εκλογές στην Ρωσία, σημειώνοντας, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα επιδιώξει μια νέα επανεκλογή του, διότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια «προβλήματα υγείας», για τα οποία, όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει να απουσιάζει από τις δημόσιες εκδηλώσεις για αρκετούς μήνες .
Όσον αφορά το ζήτημα του κατά πόσον μπορεί να υφίσταται κάποια σοβαρή ασθένεια του Προέδρου της Ρωσίας, ο Valery Solovey δεν ήθελε να δώσει εξηγήσεις με λεπτομέρειες στην δήλωσή του, λέγοντας μόνον, ότι η πληροφορία αυτή δεν έχει ελεγχθεί πλήρως.

Οι αναμενόμενες συνταγματικές αλλαγές στην Ρωσία θα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των εξουσιών του Προέδρου και της Κυβέρνησης και την ταυτόχρονη μεταφορά ενισχυμένων εξουσιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, στην κεφαλή του οποίου κανείς δεν θα γνωρίζει, ποιος θα είναι επικεφαλής!

Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πούτιν θα επιμείνει στις συνταγματικές αλλαγές, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των εξουσιών του Προέδρου και της Κυβέρνησης και την ταυτόχρονη μεταφορά ενισχυμένων εξουσιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο ιδρύθηκε το 2000 και τώρα έχει μόνον συμβουλευτικό ρόλο, με βάση τα πρότυπα της ΕΣΣΔ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το Συμβούλιο θα ασχολείται με θέματα στρατηγικής και επιχειρησιακής πολιτικής της χώρας. Σύμφωνα με τον Solovey, στην κεφαλή του Συμβουλίου αυτού κανείς δεν θα γνωρίζει, «ποιος θα είναι επικεφαλής», αναφερόμενος στα σχέδια του Πούτιν. Ο νέος Πρόεδρος μετά τον Πούτιν θα είναι «υπηρέτης του συμβουλίου και ηγέτης του στρατού».
Το μόνο πρόβλημα με την ίδρυση του νέου «Πολιτικού Γραφείου του 21ου αιώνα» είναι το ρωσικό Σύνταγμα. Ωστόσο, ορισμένοι Ρώσοι αναλυτές υποστηρίζουν, ότι αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αφού το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν έχει την πλειοψηφία δύο τρίτων, που απαιτείται για την τροποποίηση του Συντάγματος στην Δούμα, και την θετική έκβαση ενός πιθανού δημοψηφίσματος .
Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, η συνέχεια το επόμενο διάστημα θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα σενάρια αυτά, αλλά ο σωστός ηγέτης ενός κράτους, σαν την Ρωσία, πρέπει να εξασφαλίσει το «αύριο» της αχανούς χώρας του και όλες τις πιθανές προσπάθειες της Δύσης να αλώσει ξανά την χώρα αυτή.