– «Ένοχη! Η Μέρκελ διαπράττει την εθνοκτονία του γερμανικού λαού», έγραφε πλακάτ στην διαδήλωση.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου στην Δρέσδη κατά της άφιξης των προσφύγων και των λαθρομεταναστών στην Γερμανία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κινήματος «Pegida».
Οι συγκεντρωμένοι – στην πλειονότητά τους άνδρες – κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα εναντίον των προσφύγων και γερμανικές σημαίες. Η Αστυνομία δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των ανθρώπων, που κατέκλυσαν τη Νόϊμαρκτ, την κυριότερη τουριστική πλατεία της Δρέσδης.
«Έχουμε δικαίωμα στην γερμανική πατρίδα μας και στην γερμανική κουλτούρα μας» έγραφε ένα πανό.
«Οι μουσουλμάνοι πρέπει να φύγουν από την Γερμανία, εκτός από τους πρόσφυγες πολέμου, αλλά αυτοί δεν είναι πολλοί», υποστήριξε ένας άνδρας, ο οποίος είπε, ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του «Pegida» από την αρχή, τον Οκτώβριο του 2014.germania
«Εγώ δεν είμαι δεξιός, αλλά φοβάμαι. Φοβάμαι τον εξισλαμισμό, σκέφτομαι τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος άνδρας, που δήλωσε, ότι ονομάζεται Φρανκ.

Αρχίζουν να διογκώνονται πάλι οι διαδηλώσεις του κινήματος «Pegida» στην Δρέσδη κατά των μεταναστών και κατά της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και της πολιτικής της Κυβέρνησής της απέναντι στην προσφυγική κρίση

Ο ιδρυτής του κινήματος «Pegida», Λουτς Μπάχμαν, ο οποίος κατηγορείται στην Γερμανία για υποκίνηση μίσους, ήταν ο τελευταίος ομιλητής στην συγκέντρωση.
Οι πρώτες διαδηλώσεις του «Pegida» στην Δρέσδη, που οργανώνονταν πάντα τις Δευτέρες, συγκέντρωναν χιλιάδες κόσμο. Μετά τις επιθέσεις εναντίον της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, τον περασμένο Ιανουάριο, οι διαδηλωτές άγγιξαν ακόμη και τις 25.000. Στην συνέχεια, όμως, η δημοτικότητα του κινήματος άρχισε να φθίνει, κυρίως όταν δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία του Μπάχμαν, μεταμφιεσμένου σε Αδόλφο Χίτλερ.
Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως οι διαδηλώσεις αρχίζουν και πάλι να διογκώνονται. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, την περασμένη εβδομάδα, στις 28 Σεπτεμβρίου, 7.000-10.000 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στην Δρέσδη για να διαδηλώσουν κατά των μεταναστών και κατά της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και της πολιτικής της Κυβέρνησής της απέναντι στην προσφυγική κρίση.
Ένα πλακάτ έγραφε: «Ένοχη! Η Μέρκελ διαπράττει την εθνοκτονία του γερμανικού λαού».