Η Ερευνητική Μονάδα Δημόσιων Πολιτισμών (RUPC) και το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (CoVA) παρουσιάζουν διάλεξη του AndrewJakubowicz, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, στο Ελληνικό Κέντρο, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018.

«Το κύριο επιχείρημα της μελέτηςγια το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας αφορά στην επιτακτική ανάγκη να μετακινηθούμε από την πολυπολιτισμικότητα στον κοσμοπολιτισμό στη δημόσια πολιτική. Αυτή η διάλεξη αναφέρεται σε εκατό χρόνια περίπου της ελληνικής πολιτικής εμπλοκήςμε την αυστραλιανή πολιτιστική πολυμορφία, από την ελληνική μεταναστευτική εμπειρία της αγγλο-αυστραλιανής τρομοκρατίας στη δεκαετία του 1920, μέσω της δημιουργίας του πολυπολιτισμού, στη σύγχρονη εποχή της μάλλον υπερβολικής ποικιλομορφίας.

Στη διάλεξη θα εξετασθεί ο αγώνα μιας δεκαετίας στην πολυπολιτισμικότητα για την επιβίωσή του εν όψει μιας επίθεσης κοσμοπολιτιστών. Στη συνέχεια διερευνάται ο βασικός ρόλος τριών Ελλήνων διανοουμένων και αξιολογείται ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπός τους. Τελειώνει με τη σύγχρονη πρόκληση για το κατά πόσον είναι εντάξει να είσαι Λευκός και αν ναι, αν οι Έλληνες είναι Λευκοί (όχι πάντα).Είναι σωστό,  προτείνει η Έκθεση τώρα να προχωρήσουμε από τη σιωπηρή γκετοποίηση της πολυπολιτισμικής εποχής και αν ναι, σε ποιες κατευθύνσεις;

ΑυτήηδιάλεξηθασυνοδεύσειτηνπαρουσίασηδύοεκθέσεωναπότηνΕρευνητικήΜονάδαΔημόσιωνΠολιτισμών: ‘MulticulturalismandGovernance: EvaluatingArtsPoliciesandEngagingCulturalCitizenship’ (2018) και «From Ethnic Enclave to Cosmopolitan Cultures: Evaluating the Greek Centre for Contemporary Culture in the City of Melbourne'(2018).

Ο AndrewJakubowicz είναι ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στην Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ. Έχει γράψει για την πολυπολιτισμικότητα, την πολιτική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έχει επίσης συνεισφέρει σε πολλά ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένων των: ‘OnceUponaTimeinCabramatta’ και ‘TheGreatAustralianRaceRiot’. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του με τους συναδέλφους του είναι τοCyberRacismandCommunityResilience(Palgrave, 2017). Διαχειρίζεται επίσης τον ιστότοπο ‘MakingMulticulturalAustralia’ (http://multiculturalaustralia.edu.au). Άρθρα και οι αναλύσεις του εμφανίζονται τακτικά στο ‘TheConversation’ και “PearlsandIrritations”. Ακολουθήστε τον στο Twitter @culturaldiversi, Facebook @ andrew.jakubowicz.5, και επισκεφθείτε το δικό του ιστολόγιο http://andrewjakubowicz.com.

Κρατήσεις:RSVP μέχρι την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στο: rupc-info@unimelb.edu.au

Πότε: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 19:00

Πού: Ελληνικό Κέντρο (Mezzanine, 168 LonsdaleStreet, Μελβούρνη)

Greek Community of Melbourne