Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ  που δημιουργήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος δωρεών  ύψους €100 εκατομμυρίων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της http://www.snf.org/el/protoboulies/dorees-enantia-stin-krisi/ Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση, του έκτακτου προγράμματος δωρεών ύψους €100 εκατομμυρίων που το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανήγγειλε πριν τρία χρόνια, πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει ενδεικτικά παραδείγματα οργανισμών που υποστηρίχθηκαν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.SNFlogo

Στόχος του ντοκιμαντέρ, είναι η παραστατική παρουσίαση του αντίκτυπου που είχε η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία, μέσα από βιωματικές αφηγήσεις και πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που βρήκαν έμπρακτη υποστήριξη εν μέσω της κρίσης.

Tον Ιανουάριο του 2012, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση», ένα έκτακτο πρόγραμμα δωρεών, ύψους €100 εκατομμυρίων, επιπλέον των υπόλοιπων κοινωφελών δράσεών του. Στόχος του προγράμματος ήταν να συμβάλει στην πρόληψη, την ανακούφιση και αποκατάσταση φαινομένων που συνδέονταν άμεσα με την επιδεινούμενη κρίση στη χώρα, βοηθώντας, από την πλευρά του, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Τρία χρόνια αργότερα, το συνολικό ποσό των €100 εκατομμυρίων του συγκεκριμένου προγράμματος έχει πλέον διατεθεί μέσω 220 δωρεών, σε όλη την επικράτεια, προσφέροντας, άμεσα και αποτελεσματικά, βοήθεια σε συνανθρώπους μας που βάλλονται περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που φέρει η κρίση στην Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ, που σκηνοθέτησε ο Θωμάς Κιάος, σε παραγωγή της εταιρίας AVION, προβλήθηκε σε επίσημη πρώτη στην Θεσσαλονίκη, καθώς σημαντικός αριθμός αυτών των δωρεών κατευθύνθηκαν σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Θα ακολουθήσει προβολή στην Αθήνα, στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ, στη συνέχεια, η ταινία θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά, στα ελληνικά, καθώς και με αγγλικούς υπότιτλους.

Με την ολοκλήρωση της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση» το Ίδρυμα συνεχίζει τις δωρεές του στην Κοινωνική Πρόνοια, την Υγεία και τον Αθλητισμό, την Παιδεία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα επικεντρώνεται σε μια νέα πρωτοβουλία, ύψους €100 εκατομμυρίων, η οποία στοχεύει στην «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» και στην προσπάθεια μείωσης του ποσοστού νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και έχουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει διαθέσει συνολικά €1,20 δισεκατομμύρια ($1,57 δισεκατομμύρια), μέσω 2.816 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.

Το 2012 και το 2013, το Ίδρυμα ανακοίνωσε δύο πρωτοβουλίες – συνολικού ύψους €100.000.000 ($130.000.000) εκατομμυρίων εκάστη, ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία του 2012, η οποία έχει ολοκληρωθεί, αποσκοπούσε στην άμεση ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης, ενώ η πρωτοβουλία του 2013 έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκατομμύρια/$796 εκατομμύρια) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ