Αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών από μετανάστες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας «alithia.gr», ομάδες περιφρούρησης για να προστατέψουν τις περιουσίες τους αλλά και τις οικογένειές τους, έχουν συστήσει κάτοικοι της Χίου!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την περασμένη Παρασκευή, οι κάτοικοι της περιοχής Βαβύλων της Χίου, νιώθοντας μόνοι και απροστάτευτοι από το ελληνικό κράτος, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων (συνολικά συμμετέχουν 26 άτομα), οι οποίες βγαίνουν στο δρόμο την νύχτα και περιπολούν στην περιοχή.
Οι κάτοικοι των Βαβυλών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, ύστερα από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στο χωριό.
«Έχουμε τις τελευταίες ημέρες πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή από τους μετανάστες, που φιλοξενούνται στην πρώην ΒΙΑΛ» δήλωσε ο κ.μΟθωνας Τρέμης, κάτοικος της περιοχής .

Παρόμοιες ομάδες περιφρούρησης είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν και οι κάτοικοι άλλων χωριών της Χίου, καθώς τα κρούσματα κλοπών και ληστειών στο νησί έχουν αυξηθεί

Μάλιστα, την πρώτη βραδιά της ιδιότυπης αυτής περιπολίας, τα μέλη μια ομάδας, έπεσαν πάνω σε μετανάστες, που μόλις είχαν διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι. Οι μετανάστες, στην θέα των κατοίκων, τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τα κλοπιμαία, που παραδόθηκαν στην Αστυνομία για να τα παραδώσει με την σειρά της στον κάτοχό τους.
«Είμαστε τυχεροί, που δεν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον μας και έφυγαν» ανέφεραν οι κάτοικοι, που προβληματίζονται, ωστόσο, τι θα συμβεί, σε περίπτωση, που οι «διαρρήκτες» δεν τραπούν σε φυγή και συμπλακούν με τους κατοίκους, που περιπολούν.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, παρόμοιες ομάδες περιφρούρησης είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν και οι κάτοικοι άλλων χωριών της Χίου, καθώς τα κρούσματα κλοπών και ληστειών έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί, αναγκάζοντας τους πολίτες να αναλάβουν οι ίδιοι την προστασία τους, αφού οι Αρχές αδυνατούν να τους την εξασφαλίσουν!

koutsoxeros3