Ευχάριστα και παράδειγμα προς μίμηση είναι τα νέα από τη Διοίκηση και τα μέλη του Ηπειρώτικου Συλλόγου στο Λούντβιγκσχάφεν.
Μετά την αξιέπαινη αλληλεγγύη που πρόσφεραν απλόχερα προς τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους έλληνες της περιοχής και τον πάτερ Ζαρκανίτη της Ενορίας μας άρχισαν τις προετοιμασίες.

(Όπως και στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων), έτσι και τώρα που πλησιάζει η μεγαλύτερη Ελληνοορθόδοξη Θρησκευτική Εορτή »Το Άγιο Πάσχα και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού», έφτιαξαν όμορφα καλαθάκια με πασχαλινά καλούδια για να τα προσφέρουν στους Έλληνες της περιοχής πετυχαίνοντας έτσι να τους προσφέρουν γνήσια ελληνικά προϊόντα σε μια λογική τιμή και παράλληλα να ενισχύσουν το ταμείο τους στις δύσκολες συγκυρίες που διαβιώνουν. 

Αξιοσημείωτη ήταν όμως και η ανταπόκριση των συμπατριωτών μας της πόλης οι οποίοι μένοντας κατευχαριστημένοι από τα καλαθάκια τα περασμένα Χριστούγενα ανταποκρίθηκαν και πάλι. Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η συνεισφορά από τα μέλη της Νεολαίας του Συλλόγου και σύσσωμου του Δ.Σ. για την προετοιμασία, καθότι για να φτιαχθούν 150 καλαθάκια πρέπει κάποιοι να προμηθευτούν και να επιλέξουν με μεγάλη προσοχή τα τρόφιμα και ποτά, και βέβαια να τα συσκευάσουν όμορφα και γιορτινά, και στη συνέχεια να αναλάβουν να τα προωθήσουν.
Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι και τώρα η Ομοσπονδία έδωσε το παρόν όχι μόνον για να βοηθήσει αλλά ταυτόχρονα να ενημερώσει για διάφορα θέματα τα μέλη του Συλλόγου. Όλα αυτά έγιναν με σεβασμό στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται λόγω της πανδημίας. Επίσης σημαντικότατη ήταν και η ανταπόκριση των Χορηγών οι οποίοι πρόσφεραν αρκετά δώρα-τρόφιμα και ποτά ώστε ο Σύλλογος να μπορέσει να εισπράξει κάποιο εισόδημα για να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα έξοδα.
(Στη φωτογραφία, από αριστερά απεικονίζονται, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστοδούλου με την σύζυγο του Χριστίνα γνωστή σε εμάς για τα φιλανθρωπικά  αισθήματα και την κοινωνική ευαισθησία που την διακρίνει , η αντιπρόεδρος και μέλος επανίδρυσης του Συλλ. κα. Σταυρούλα Γκίνη, ο νεαρός και δραστήριος Χρυσοβαλάντης Μολοτσιός, η Γραμματέας κα. Δέσποινα Λυγκόνη, η υπεύθυνη πολιτιστικών κα. Χριστίνα Κωνσταντάκη και ο Γεν. Γραμματέας της Π.Ο.Ευρώπης και μέλος του Συλλ. κ. Θωμάς Γκίνης).

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια της στη διοίκηση και στα μέλη του Ηπειρώτικου Συλλόγου στο Λούντβιγκσχάφεν, στους Ομογενείς της περιοχής και στους χορηγούς αδελφούς Σταμάτη από το Μπίλεφελντ , τον Αλέξανδρο Κυριάκη και την εταιρία Οικονόμου Trans για την μεγάλη προσφορα τους σε τρόφιμα.
Επιμέλεια: Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ