Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.
-Στέφαν Ζάϊμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας:»Η συζήτηση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει μόνον με την ολοκλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων για το δεύτερο πρόγραμμα, και σίγουρα όχι πριν το 2018″!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Έμμεση και διπλωματικά άκομψη απάντηση για το θέμα του ελληνικού χρέους έσπευσε να δώσει στον Αμερικανό Πρόεδρο ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, πριν καν ο Μπαράκ Ομπάμα πατήσει επί γερμανικού εδάφους.
«Οποιος λέει, ότι «θα σας δώσουμε ελάφρυνση του χρέους» δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Passauer Neue Presse» και όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters».soimple
Κατά την γερμανική εφημερίδα, η δήλωση Σόϊμπλε έγινε την Τρίτη το βράδυ, λίγη ώρα μετά το σαφές, δημόσιο αίτημα του Μπαράκ Ομπάμα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και εν όψει της άφιξής του στο Βερολίνο.

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το ελληνικό χρέος- Η συζήτηση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει μόνον με την ολοκλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων για το δεύτερο πρόγραμμα, και σίγουρα όχι πριν το 2018»!

Σε ανάλογο, αρνητικό κλίμα κινήθηκε αργότερα και ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας, Στέφαν Ζάϊμπερτ, δηλώνοντας, ότι, τόσο το Βερολίνο, όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι παραμένουν σταθεροί στην απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, σύμφωνα με την οποία η συζήτηση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει μόνον με την ολοκλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων για το δεύτερο πρόγραμμα και σίγουρα όχι πριν το 2018!
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε, ότι «δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το ελληνικό χρέος». Ο Ομπάμα θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Ανγκελα Μέρκελ, ενώ θα γίνει πενταμερής Συνάντηση Κορυφής στην γερμανική πρωτεύσουσα με την συμμετοχή της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Τερέζα Μέϊ, του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, του Ισπανού Πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόϊ και του Ιταλού Πρωθυπουργού, Ματτέο Ρέντζι.