-» Κανένας Γερμανός Αστυνομικός δεν θα χρησιμοποιήσει όπλο εναντίον ανθρώπων, που αναζητούν προστασία στην Γερμανία – Η χρήση όπλων εναντίον ανθρώπων, με στόχο να εμποδιστεί η παράτυπη διέλευση των συνόρων, είναι παράνομη!»

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τo Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απέρριψε την πρόταση της επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου να παραχωρηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας η δυνατότητα να κάνουν χρήση των όπλων τους εναντίον των παράτυπων μεταναστών, επισημαίνοντας, ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα ήταν παράνομες.
Η πρόταση της κας Φράουκε Πίτρι του κόμματος AfD προκάλεσε την κατακραυγή σε μια ήδη τεταμένη περίοδο στην Γερμανία μετά την απόφαση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της χώρας για τους πρόσφυγες.GERMANY
«Αυτό εξυπακούεται! Κανένας Γερμανός Αστυνομικός δεν θα χρησιμοποιήσει όπλο εναντίον ανθρώπων, που αναζητούν προστασία στην Γερμανία» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιοχάνες Ντίμροτ, σε μια συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Και, επίσης, εξυπακούεται, ότι η χρήση όπλων εναντίον ανθρώπων με στόχο να εμποδιστεί η παράτυπη διέλευση των συνόρων, είναι παράνομη».

«Το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις εκθέσεις της Υπηρεσίας BfV και όχι στα δελτία ειδήσεων, στην τηλεόραση»

Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημείωσε την Κυριακή, ότι η γερμανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας και Προστασίας του Συντάγματος (BfV) πρέπει να παρακολουθεί το AfD.
«Κατά τη γνώμη μου το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις εκθέσεις της BfV και όχι στα δελτία ειδήσεων, στην τηλεόραση» τόνισε ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild».
«Είναι απίστευτο, το ότι τέτοιου είδους κόμματα μπορούν τώρα να προβάλουν τα συνθήματά τους στην δημόσια τηλεόραση», σημείωσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίου, Στέφεν Ζάϊμπερτ υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η κ.Πίτρι «αυτοακυρώνεται» με τέτοιου είδους δηλώσεις.

Βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, η Υπηρεσία BfV έχει τον τελικό λόγο, σχετικά με το εάν ένα κόμμα, μια οργάνωση ή ένα πρόσωπο θα πρέπει να παρακολουθείται, ή όχι

Την ίδια ώρα το κόμμα «Η Αριστερά» («Die Linke»), καταδικάζοντας απερίφραστα τις δηλώσεις της κας Πίτρι, καταφέρθηκε επίσης και εναντίον του κ. Γκάμπριελ, επικρίνοντάς τον, διότι πολιτικοποιεί την γερμανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας, η οποία, βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, έχει τον τελικό λόγο, σχετικά με το εάν ένα κόμμα, μια οργάνωση ή ένα πρόσωπο θα πρέπει να παρακολουθείται ή όχι.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε, ότι το ενδεχόμενο, οι Μυστικές Υπηρεσίες της Γερμανίας να παρακολουθήσουν το AfD, θα ήταν δυνατόν, μόνον εφ’όσον υπήρχαν αποδείξεις, ότι το κόμμα αυτό παραβιάζει το γερμανικό Σύνταγμα.