-Με τον νέο εκλογικό νόμο, με τον οποίο, ενισχύεται η “απλή αναλογική”, μπαίνει, όπως φαίνεται, οριστικά τέλος στον δικομματισμό, αφού, μόνον συνασπισμοί κομμάτων θα μπορούν εφ’ εξής να κυβερνούν στην Ελλάδα!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Ο νέος εκλογικός νόμος είναι έτοιμος και η Κυβέρνηση είναι αυτή, που θα αποφασίσει, πότε θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή», διευκρίνισε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν, πώς η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα ισχύσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αφού όλα τα μικρά κόμματα θα συνηγορήσουν προς το αναλογικότερο της διαδικασίας, με το χαμήλωμα του πήχη εισόδου στην Βουλή, αλλά και την αύξηση της δύναμής τους, όσον αφορά στην εκλογή βουλευτών. Πάντως, γίνεται εμφανές, ότι με τον νέο εκλογικό νόμο, με τον οποίο, ενισχύεται η “απλή αναλογική”, μπαίνει, όπως φαίνεται, οριστικά τέλος στον δικομματισμό, αφού, μόνον συνασπισμοί κομμάτων θα μπορούν να κυβερνούν εφ’ εξής.
«Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι, όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους, που μπορεί να το δώσει μόνον η κοινωνία» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

“Θα εισηγηθώ στην Πολιτική Γραμματεία να έρθει πρώιμα ο εκλογικός νόμος. Είμαι πάντοτε της αρχής, ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι μακριά από το σημείο εκκίνησης των διαδικασιών εκλογών”!

Ο ίδιος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, διευκρίνησε, ότι, «ενδεχομένως, όμως, να υπάρξει ένα ποσοστό, που εκεί η κοινωνία να καταγράψει την βούλησή της, ότι πάνω από αυτό το ποσοστό, ένα κόμμα πρέπει να κυβερνήσει την χώρα και μπορεί να δώσει η κοινωνία το μπόνους αυτό».
«Εγώ δεν αισθάνθηκα κανένα «άδειασμα», ούτε από την Κυβερνητική εκπρόσωπο, ούτε από τον Πρόεδρο της Βουλής. Εγώ κάνω μία επεξεργασία, και επειδή έμαθα να δουλεύω συλλογικά, δεν αισθάνομαι «άδειασμα», διότι αυτό, που εγώ έχω επεξεργαστεί, πρέπει να το επεξεργαστεί και η Πολιτική Γραμματεία, το συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας», δήλωσε ο κ.Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί».
«Θα εισηγηθώ στην Πολιτική Γραμματεία να έρθει πρώιμα ο εκλογικός νόμος», τόνισε ο Υπουργός. «Είμαι πάντοτε της αρχής, ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι μακριά από το σημείο εκκίνησης των διαδικασιών εκλογών».

(c) ellinikignomi
(c) ellinikignomi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ