Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

-Βασικά αιτήματα των μαθητών είναι η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, η άρση της κατάργησης ειδικοτήτων στα επαγγελματικά Λύκεια, αλλά και η παύση της αδιαφορίας της Πολιτείας για το χώρο της Παιδείας

Με την συμμετοχή της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου.
-Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση των αλλαγών στην λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και την μη εφαρμογή των πορισμάτων της Επιτροπής Λιάκου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, που θα γίνει την προσεχή Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν οι ελληνικές Ομοσπονδίες Δασκάλων (ΔΟΕ) και Καθηγητών (ΟΛΜΕ).
Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 6:00 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση των αλλαγών στην λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και την μη εφαρμογή των πορισμάτων της επιτροπής Λιάκου.
Την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου θα απεργήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, με βάση την απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Ομοσπονδία τους ζητεί να απαλλαγούν οι διοικητικοί υπάλληλοι, που διώκονται δικαστικά, επειδή μετείχαν σε απεργία (στις 25/26 Νοεμβρίου 2013, κατά την διάρκεια των απεργιών στα ΑΕΙ κατά της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων), που κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους, αλλά όχι καταχρηστική.