Η θεατρική ομάδα αυτοσχεδιασμού Playback Ψ σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου σας προσκαλεί σε μία διαδικτυακή παράσταση αυτοσχεδιασμού πάνω στα δικά σας βιώματα κι εμπειρίες σε σχέση με την διαμονή σας στην Γερμανία και τα αισθήματα σας για την πατρίδα, την Ελλάδα.

Οι ιστορίες σας θα γίνουν βιβλίο μαζί με άλλες ιστορίες από διαφορετικές ελληνικές κοινότητες του κόσμου.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο E-Mail της κοινότητας info@gr-gemeinde.de ή τηλεφωνικώς στο 030-7929587. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων έως 90 άτομα.

Ακολουθεί περιγραφή της εκδήλωσης.

«ΠΑΡΑΘΥΡΑ»

Διαδικτυακή παράσταση Θεάτρου Playback από την ομάδα Playback Ψ και την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου.

Όταν έπαυσαν οι θεατρικές σκηνές, ξεκίνησε μια μεγάλη κουβέντα.

Όταν φύγαμε από το γνώριμο θεατρικό μας χώρο, βρεθήκαμε στο σπίτι για πρόβες.

Όταν σβήσαμε για λίγο το φως, ανάψαμε τις κάμερες.

Τώρα κλείνουμε διαδικτυακό ραντεβού και… ανοίγουμε τα «Παράθυρα» στην πλατφόρμα του ZOOM για να μπει φρέσκος αέρας: ιστορίες, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα!

Το θέατρο Playback είναι μια παράσταση που δεν έχει έτοιμο κείμενο, αλλά τη χτίζουμε μαζί, με τις δικές σας ιστορίες. Πρόκειται για ένα είδος θεάτρου που δίνει «φωνή» σε όλους, φωτίζοντας τη μοναδική ιστορία του καθενός. Θες να μοιράσεις ρόλους στους ηθοποιούς και να δεις κάτι από τη δική σου διαδρομή πάνω στη σκηνή; Μπορείς φυσικά να παρακολουθήσεις ως θεατής τις ιστορίες των άλλων και ίσως κάπου εκεί να συναντήσεις και τον εαυτό σου.

Στο θέατρο Playback, με την καθοδήγηση του συντονιστή, οι θεατές μοιράζονται τις δικές τους σκέψεις και ιστορίες και κατόπιν, οι ηθοποιοί ζωντανεύουν αυτές τις αφηγήσεις στη σκηνή. Μαζί με τους ηθοποιούς αυτοσχεδιάζει ζωντανά πάνω στις ιστορίες του κοινού και ένας μουσικός. Η παράσταση φτιάχνεται στο «εδώ» και στο «τώρα» δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον θεατή θέλει να μοιραστεί τη δική του μικρή ή μεγάλη αφήγηση, δημιουργώντας μαζί με τους καλλιτέχνες το έργο της παράστασης.

Ομάδα Αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Playback Ψ

(17 χρόνια παίζουμε τις ιστορίες του κοινού)

Φωτογραφία: Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου