Παρέδωσαν τα κλειδιά οι επαγγελματίες της εστίασης
Με απόλυτη επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα μπροστά στο δημαρχείο Τρικκαίων η παράδοση των κλειδιών της εστίασης, από τους επαγγελματίες του κλάδου, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε πως «ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί , σας παραδίδουμε λοιπόν με πόνο, τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας». Χαρακτηριστική ήταν η αρκούδα και τα αρκουδάκια όπως δείχνει η φωτογραφία της στήλης που παρέστη στην κινητοποίηση των επαγγελματιών.
Εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και το εμβόλιο ενάντια στον ιό SARS COV2
Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας ανακοινώνει την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης με σύγχρονη τηλεδιάσκεψη (webinar), διάρκειας μιας ώρας το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, στις 18.00 με θέμα: Πολλαπλή Σκλήρυνση και εμβολιασμός έναντι του ιού SARS COV2. Το webinarθα συντονίσει ο κ.Αναστάσιος Ωρολογάς, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρίας για την ΣΚΠ και Υπεύθυνος Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Κλινική «Αγ. Λουκάς» Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε δωρεάν στην ψηφιακή πλατφόρμα zoom με τον κωδικό https://bit.ly/3q5xRsc
Διεθνές συνέδριο ελιάς
Το Κέντρο Ελιάς “Krinos” του Perrotis College διοργανώνει το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 3 και 4 Ιουνίου 2021. Το θέμα του είναι: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις». Φιλοδοξία της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής είναι το Διεθνές Συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά. Στις εργασίες θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο κι από τον επιχειρηματικό τομέα. Θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις για τον ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο του τομέα, θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να μάθουν από τους ειδικούς.
Συνάντηση του Προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού
Η συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, κ. Σάββα Αναστασιάδη, και του Α΄ Αντιπροέδρου της, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΔΕΕ, Γερουσιαστή των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οργανωτικά ζητήματα του συνεδρίου της ΠΑΔΕΕ στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2021, αν η εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού επιτρέψει τη διεξαγωγή με φυσική παρουσία των μελών της.
Ο κ. Ραπτάκης τόνισε ακόμη ότι η ΠΑΔΕΕ στις ΗΠΑ κινείται δραστήρια προκειμένου τα τοπικά κοινοβούλια των 50 Πολιτειών, αλλά και η Βουλή των Αντιπροσώπων (Κογκρέσο), να συμμετέχουν στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με έμφαση στο φιλελληνικό αμερικανικό κίνημα που αναπτύχθηκε τότε και τη γνωριμία των σύγχρονων Αμερικανών με την πρόσφατη ιστορία του ελληνικού κράτους.
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Ραπτάκης ενημέρωσε για τη συμμετοχή των Ελληνοαμερικανών στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι μετά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες 43 εκπρόσωποι της Ομογένειας, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, μετέχουν σε κορυφαία πολιτικά όργανα, τόσο στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και στα τοπικά κοινοβούλια.
Σημειώνεται ότι η ΠΑΔΕΕ αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και απαρτίζεται από εν ενεργεία και πρώην βουλευτές νομοθετικών σωμάτων άλλων κρατών, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή.
95 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας
Η αρχή που δηλώνει ότι «η εργασία είναι το καλύτερο μέσο αντιμετώπισης της φτώχειας» δεν ισχύει για τους χαμηλόμισθους τομείς και για τους απασχολούμενους που εργάζονται υπό επισφαλείς και άτυπες συνθήκες εργασίας. Οι ευρωβουλευτές καλούν, ως εκ τούτου, την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να συμπεριλάβουν την πρόληψη της φτώχειας των εργαζομένων στην συνολική στόχευσή τους για την εξάλειψη της φτώχειας στην ΕΕ.
Οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν την πρόταση της Επιτροπής για μια οδηγία της ΕΕ σχετικά με επαρκείς κατώτατους μισθούς, χαρακτηρίζοντάς την \σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να κερδίζουν τα προς το ζην από την εργασία τους και να συμμετέχουν στην κοινωνία. Η οδηγία θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι νόμιμοι κατώτατοι μισθοί θα καθορίζονται, κατά περίπτωση, πάντα πάνω από το όριο της φτώχειας. Τα μέλη του ΕΚ καθιστούν επίσης σαφές ότι οι εργοδότες δεν θα πρέπει να παρακρατούν από τον κατώτατο μισθό δαπάνες για την εκτέλεση εργασιών, όπως η στέγαση, ο απαιτούμενος ρουχισμός, τα εργαλεία, η ατομική προστασία και άλλος εξοπλισμός.
Το νομοθετικό πλαίσιο για τις ελάχιστες συνθήκες εργασίας πρέπει να εφαρμοστεί για όλους τους εργαζομένους, υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές, ως άλλο σημαντικό τμήμα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της φτώχειας των εργαζομένων. Σε αυτή την προσέγγιση περιλαμβάνονται οι άτυποι ή μη τυπικοί εργαζόμενοι στην ψηφιακή οικονομία, οι οποίοι συχνά εργάζονται υπό επισφαλείς συνθήκες. Οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει επίσης να καλύπτονται από την ισχύουσα εργατική νομοθεσία και τις διατάξεις περί κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε συλλογικές διαπραγματεύσεις, προσθέτουν.
«Η ΕΕ είναι μία από τις πλουσιότερες περιοχές του κόσμου. Ωστόσο, 95 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας. Για τον λόγο αυτό και μόνο, χρειαζόμαστε επειγόντως δράσεις για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να ζουν απαλλαγμένοι από τη φτώχεια. Χρειαζόμαστε ελάχιστα κοινωνικά πρότυπα και ισχυρά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μισθούς και εισοδήματα που να παρέχουν αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα οικονομικά συμφέροντα να υπερισχύσουν της κοινωνικής προστασίας», δήλωσε η εισηγήτρια Özlem Demirel (Αριστερά, Γερμανία).
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση