-Οι Αμερικανοί πιστεύουν, πως θα υπάρξει ελληνοτουρκικό επεισόδιο μέσα στους επόμενους μήνες, κάτι, που καθιστά αναγκαίο και τον επανεξοπλισμό της χώρας μας!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας πραγματοποίησε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λιού συνέδεσε την κατάσταση, που επικρατεί στην Τουρκία, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, με την ανάγκη να προχωρήσει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Financial Times», ο Τζακ Λιου χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τα γεγονότα στην Τουρκία, για να ενισχύσει το μακροχρόνιο επιχείρημα των ΗΠΑ, ότι οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να μπουν στέρεες βάσεις στην ελληνική οικονομία.
«Θα ήθελα να ελπίζω, ότι η πρόσφατη αναταραχή στην περιοχή θα αλλάξει το κλίμα, με το οποίο θα γίνουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους, απλά, επειδή από μόνο του είναι το σωστό, και επειδή είμαστε σε μία εποχή, στην οποία η Ελλάδα είναι σε νευραλγική θέση γεωπολιτικής σημασίας και είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί το δημοσιονομικό μέλλον της», είπε ο Τζακ Λιου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να διορθωθούν τα θεμέλια για να έχεις ισχυρή Ελλάδα»!
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην χώρα μας.

tanks