Το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» Όμιλος Γυναικών Πειραιά  για τις Τέχνες τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιά και τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, πραγματοποιούν την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Καραολή & Δημητρίου 80 (είσοδος από Δεληγιώργη) εκδήλωση μνήμης παρουσιάζοντας το ιστορικό μυθιστόρημα του πόντιου συγγραφέα Αντώνη Παυλίδη που φέρει τον τίτλο «ΧΑΛΑΜΟΝΗ», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018» και με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Το βιβλίο είναι μια απόπειρα καταγραφής, κατανόησης και ερμηνείας της πορείας του ποντιακού ελληνισμού που κυριολεκτικά γαντζωμένος σε απρόσιτες πλαγιές και κορφές, κλεισμένος για αιώνες ανάμεσα στα αδιαπέραστα ποντιακά βουνά και τα βάραθρα του Εύξεινου Πόντου, κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει, πολλές φορές οριακά μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, αλλά ακόμη, όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, να δημιουργήσει μικρά και μεγάλα θαύματα.!
Μια νοσταλγική κατάδυση στον μυστηριακό κόσμο της Ανατολής, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας, ένα μοναδικό ταξίδι στη μαγεία των γεύσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των τόπων των ανθρώπων.! Ένα συγκινητικό οδοιπορικό κατά μήκος του Ευξείνου Πόντου, της πανάρχαιας και προαιώνιας αυτής θάλασσας.

Ομιλητές

Αντώνιος Καραμπάτσος: Διδάκτωρ Παιδαγωγικών Επιστημών, Συγγραφέας Αναστάσιος Στέφος: Διδάκτωρ Φιλολογίας, Επίτιμος Σχολ. Σύμβουλος και ο Συγγραφέας  Αντώνης Παυλίδης

Αποσπάσματα του βιβλίου θα αποδώσει η Δικηγόρος Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου

Η εκδήλωση θα χρωματιστεί από τους ήχους της λύρας και της φωνής του Ηλία Υφαντίδη

«ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»

Όμιλος Γυναικών Πειραιά,

για τις Τέχνες, τα Γράμματα,

τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες