– Ωστόσο, στο ίδιο το Ισραήλ δεν υπάρχει “ανοχή” για τους λαθρομετανάστες, και όλοι οι μη Εβραίοι εμποδίζονται από τον νόμο να εγκατασταθούν εκεί, είτε ως πρόσφυγες, είτε ως μετανάστες.
– Σε λιγότερους από το 0,15 % του συνόλου των “αιτούντων άσυλο” σο Ισραήλ χορήγησαν άσυλο οι ισραηλινές Αρχές.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

“Το άσυλο είναι δικαίωμα, ανεξάρτητα από την θρησκεία ή την καταγωγή, και δεν υπάρχει κανένα όριο σε αυτό”, τόνισε ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στο Ομόσπονδο κρατίδιο της Θουριγγίας της ανατολικής Γερμανίας, Reinhard Schramm, προειδοποιώντας δημόσια την Γερμανία να μην θέσει κανένα όριο στον αριθμό των προσφύγων και των λαθρομεταναστών, που εισρέουν στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με αναφορά του γερμανικού περιοδικού “Focus”, “ο Reinhard Schramm, επικεφαλής του Συμβουλίου της εβραϊκής κοινότητας στην Θουριγγία, προειδοποίησε, τασσόμενος εναντίον της θέσπισης τυχόν ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων, που θα δεχθεί η Γερμανία, ότι “κάθε όριο” σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών θα “υπονομεύσει το δικαίωμα του ασύλου”.

Στο Ισραήλ δεν υπάρχει “ανοχή” για τους λαθρομετανάστες, και όλοι οι μη Εβραίοι εμποδίζονται από τον νόμο να εγκατασταθούν εκεί, είτε ως πρόσφυγες, είτε ως μετανάστες

Μιλώντας κατά την διάρκεια της πρόσφατης εβραϊκής γιορτής Χανουκά στην πόλη Ερφούρτη, ο κ. Schramm δήλωσε, ότι “το άσυλο είναι δικαίωμα, ανεξάρτητα από την θρησκεία ή την καταγωγή, και δεν υπάρχει κανένα όριο σε αυτό”.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι δεν ανησυχεί για τον “αντισημιτισμό”, που εισάγεται μαζί με την μουσουλμανική πλημμύρα, λέγοντας, ότι αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μέσω “γλωσσικής, ανθρωπιστικής και επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και περαιτέρω ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων”.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές, στο Ισραήλ δεν υπάρχει τέτοια “ανοχή” για τους λαθρομετανάστες, και όλοι οι μη Εβραίοι εμποδίζονται από τον νόμο να εγκατασταθούν, είτε ως πρόσφυγες, είτε ως μετανάστες.

“Όσοι καταφέρνουν από χώρες του Τρίτου κόσμου να εισέλθουν λαθραία στο Ισραήλ, συλλαμβάνονται αμέσως και εγκλείονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, πριν απελαθούν”

Οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν, ότι “όσοι καταφέρνουν από χώρες του Τρίτου κόσμου να εισέλθουν λαθραία στο Ισραήλ, περνώντας τους συνοριακούς φράχτες και τις περιπολίες του στρατού των συνόρων, συλλαμβάνονται αμέσως και εγκλείονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, πριν απελαθούν στην Ουγκάντα ή αλλού, χωρίς να έχει σημασία, ποιά πραγματικά είναι η χώρα καταγωγής τους”.
Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας “Times of Israel”, ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Holot, είναι πλέον πλήρες.meinigen
Το στρατόπεδο συγκέντρωσης, το οποίο η εφημερίδα “Times of Israel” περιγράφει ως “κέντρο κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο, που εισήλθαν παράνομα στο Ισραήλ” τώρα περιέχει πάνω από 3.300 λαθρομετανάστες.

“Από το 2009 στο Ισραήλ έχει χορηγηθεί άσυλο σε λιγότερο από το 0,15 % των “αιτούντων άσυλο” και το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό στον δυτικό κόσμο”

Η ισραηλινή εφημερίδα προσθέτει, ότι ο πρώην Ισραηλινός Υπουργός Εσωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ, ήταν έτοιμος να επεκτείνει το μέγεθος του στρατοπέδου, αλλά, μετά την απόφαση του να «αφήσει την πολιτική ζωή μετά από τις πολυάριθμες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του», τα σχέδια επέκτασης έχουν ήδη τεθεί σε αναμονή.
Το εβραϊκό κράτος, το οποίο ελέγχει την μετανάστευση με βάση την φυλή, το DNA, και την βιολογική καταγωγή, και το οποίο νομίμως απαγορεύει σε μη Εβραίους να εγκατασταθούν στην χώρα, έχει λάβει επισήμως 47.000 παράνομους μετανάστες, σχεδόν όλους από την Ερυθραία και το Σουδάν.
Η “Times of Israel” καυχάται, ότι η «εισροή έχει επιβραδυνθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό, καθώς το Ισραήλ έχει σφραγίσει τα σύνορα με την Αίγυπτο πιο αποτελεσματικά» – που σημαίνει, ότι το Ισραήλ έχει ανεγείρει ένα τεράστιο τοίχο από μπετόν για να σταματήσει την “εισβολή” μεταναστών- μια πολιτική, που ο Schramm και η εβραϊκή κοινότητα δεν θέλει να εφαρμόσει η Γερμανία.
Η ισραηλινή εφημερίδα προσθέτει ακόμη, ότι από το 2009, στο Ισραήλ έχει χορηγηθεί άσυλο σε λιγότερο από το 0,15 % των “αιτούντων άσυλο”, ένα ποσοστό, που είναι το “χαμηλότερο ποσοστό στον δυτικό κόσμο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ