-Περίπου 150.000 άνεργοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, στα μέσα Ιουλίου, αίτηση για να κάνουν χρήση του δικαιώματος επιδότησης των διακοπών τους.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Περισσότεροι πολίτες, σε σχέση με πέρυσι, δικαιούνται να κάνουν εφέτος δωρεάν διακοπές, στο πλαίσιο του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ 2015 -2016.oaed-708[1]
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το στοιχεία του Οργανισμού, εφέτος υπολογίζεται, ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι περίπου 150.000 (ήτοι αυξημένοι κατά 20.000 σε σχέση με πέρυσι).
Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών, διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις και τα κριτήρια για να συμμετάσχουν οι πολίτες σε αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να πληρούν τις εξής προδιαγραφές:
Να είναι εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας (του 2014), είτε να είναι άνεργοι (όπου το 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας), είτε να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Σημειώνεται, ότι στα μέσα Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.