«Η Τουρκία έπαιξε ιδιαίτερα θετικό ρόλο, όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων και δείχνει μεγάλη προθυμία και αποφασιστικότητα για την επίλυση του προσφυγικού μαζί με την ΕΕ».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε συνέντευξη του, ο Γερμανός Υπουργός, υπεύθυνος της Καγκελαρίας και συντονιστής της Κυβερνητικής Πολιτικής της Γερμανίας για την προσφυγική κρίση, Πέτερ Αλτμάϊερ υπεραμύνθηκε της συνεργασίας με την Τουρκία στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης !
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Γερμανός Υπουργός εξήρε τον θετικό ρόλο της Τουρκίας στο προσφυγικό, καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», υποστήριξε, ότι η Τουρκία ενεργεί πιο ευρωπαϊκά από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι αφορά τους πρόσφυγες.
Ο κ. Αλτμάϊερ, αφού τόνισε, ότι η Τουρκία τα τρία τελευταία χρόνια έπαιξε ιδιαίτερα θετικό ρόλο, όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων, ανέφερε, ότι δείχνει μεγάλη προθυμία και αποφασιστικότητα για την επίλυση του προσφυγικού μαζί με την ΕΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Αλτμάϊερ, η Τουρκία αποτελεί «ευκαιρία» στην γεωστρατηγική συνεργασία με την ΕΕ και την Γερμανία.
Υπεραμύνθηκε, εξάλλου, του σχεδίου να δέχεται η Ευρώπη πρόσφυγες σε συγκεκριμένη αναλογία, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Η δημιουργία ενός μηχανισμού για τον καταμερισμό του βάρους, άλλωστε, είναι κομμάτι της συνεργασίας με την Άγκυρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ