– «Στο Εurogroup της 24ης Μαΐου θα τεθεί το θέμα για το ελληνικό χρέος, αλλά μόνον με κατεύθυνση την ανάληψη δράσης στην διαχείρισή του και, ίσως, στην επιμήκυνσή του»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο «France Info», ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερθηκε στο ζήτημα της μείωσης του ελληνικού χρέους και τόνισε, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει «κούρεμα» στο χρέος, όπως το περιμένει η ελληνική πλευρά.
Μάλιστα, ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε.ήταν απόλυτος, στο ότι δεν πρέπει καθόλου να αλλάξει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζοντας, ότι είναι λάθος να λένε στους Έλληνες, πως θα γίνει κούρεμα χρέους.
Ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε, ωστόσο, ότι στο Εurogroup της 24ης Μαΐου θα τεθεί το θέμα για το ελληνικό χρέος, αλλά μόνον με κατεύθυνση την ανάληψη δράσης στην διαχείριση και ίσως και στην επιμήκυνση του χρέους.
Ο ίδιος δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό πεπεισμένος, ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό το καλοκαίρι, το δράμα του περασμένου καλοκαιριού ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. «Δεν θα έχουμε άλλη κρίση, επειδή προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε, επισημαίνοντας την πρόοδο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων.

simaia