-«Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιτείνει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, καθώς η Ελλάδα δεν έχει, πλέον, τις δυνάμεις να προβάλει ισχυρή αντίσταση».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δοκιμάζουν τις αντοχές και τις εδαφικές κυριαρχίες της Ελλάδας», τονίζει το γνωστό περιοδικό «Politico» σε δημοσίευμά του για την χώρα μας και τις σχέσεις της με την γειτονική Τουρκία.
«Τα τουρκικά τζετς και τα στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αυξήσει δραματικά τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία από τον ελληνικό στρατό, αναγκάζοντας τα μαχητικά αεροπλάνα της Ελλάδας να απαντήσουν, παρά τα άδεια ταμεία» γράφει.aerodromia
Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι μόνο στις 15 Ιουλίου τα τουρκικά αεροπλάνα παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο 20 φορές!
«Ο βασικός λόγος για αυτό είναι οι φόβοι για την κυριαρχία στο Αιγαίο» τονίζει ο Μουσταφά Κουτλάϊ επίκουρος καθηγητής Οικονομικών και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.
Όπως λέει, ο ίδιος, η Τουρκία και η Ελλάδα αναγνωρίζουν η μία στην άλλη την κυριαρχία της ζώνης των έξι μιλίων, αλλά η Τουρκία φοβάται, ότι η Ελλάδα θα επεκτείνει την ζώνη στα 12 μίλια. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πρόβλημα για την Τουρκία, καθώς δεν θα έχει πρόσβαση στο Αιγαίο.

«Οι Τούρκοι προσπαθούν να ενδυναμώσουν την κυριαρχία τους επί διαφόρων διαφιλονικούμενων νησιών και επιθυμούν να σύρουν την Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων»

Επιπλέον, η Ελλάδα διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου γύρω από τα νησιά, ενώ η Τουρκία αναγνωρίζει μόνον 6 μίλια και εκτιμά, ότι πετά σε διεθνές εναέριο χώρο.
Ο Έλληνας αναλυτής Θάνος Ντόκος εξηγεί από την πλευρά του, ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να ενδυναμώσουν την κυριαρχία τους επί διαφόρων διαφιλονικούμενων νησιών και επιθυμούν να σύρουν την Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτό, που προκαλεί έντονη ανησυχία, είναι, ότι τα τουρκικά αεροσκάφη, κυρίως ελικόπτερα, πετούν σε χαμηλό ύψος επάνω από αυτά τα νησιά.
Πολλά από αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν 4 μίλια κοντά στις τουρκικές ακτές, σε μια περιοχή, που η Αθήνα θεωρεί δική της, ενώ η Άγκυρα την έχει βαφτίσει «διεθνή εναέριο χώρο».
Η περιοχή περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα 16 νησιών, τα οποία η Αθήνα θεωρεί, πως βρίσκονται υπό την κυριαρχία της.
Το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία αρνείται ανοιχτά πλέον την θέση της Ελλάδας και δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι κατά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο τουρκικά μαχητικά πέταξαν επάνω από το Φαρμακονήσι, τον Κουνελονήσι και το Αγαθονήσι.

«Οι αλλαγές στην γεωπολιτική ασφάλεια της περιοχής έχουν χτυπήσει ευαίσθητη φλέβα και οι δύο γείτονες χώρες Ελλάδα και Τουρκία έχουν γίνει πολύ πιο ευαίσθητες, η μία απέναντι στην άλλη, όσον αφορά το Αιγαίο»

Σύμφωνα με τα στατιστικά, που διατηρεί ο οικονομολόγος Χρήστος Κόλλιας, του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, πέρυσι οι Τούρκοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο 2.244 φορές, ενώ μόνο τον περασμένο Μάιο είχαμε 361 περιστατικά.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως το 2013 είχαν εισχωρήσει μόλις 636 φορές, ενώ το 2009 είχαν μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο 1.678 φορές!
Από την αρχή της δεκαετίας τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν εισέλθει στον εναέριο ελληνικό χώρο εκατοντάδες φορές ανά έτος, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ των 636 φορών το 2013».
«Η πολιτική επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών στις αρχές του 2000 και η οικονομικής κρίση συνέβαλε στην μείωση των αερομαχιών. Αλλά οι αλλαγές στην γεωπολιτική ασφάλεια της περιοχής έχουν χτυπήσει ευαίσθητη φλέβα και οι δύο γείτονες χώρες έχουν γίνει πολύ πιο ευαίσθητες, η μία απέναντι στην άλλη, όσον αφορά το Αιγαίο» τονίζει ο Κουτλάϊ.

«Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιτείνει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, καθώς είναι φανερό, πως η Ελλάδα δεν έχει τις δυνάμεις πλέον να προβάλει ισχυρή αντίσταση»

Μάλιστα, το «Politico» αναφέρει, πως η δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιτείνει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, καθώς είναι φανερό, πως η Ελλάδα δεν έχει τις δυνάμεις πλέον να προβάλει ισχυρή αντίσταση. Το «Politico» γράφει χαρακτηριστικά:
«Κάθε πτήση ελληνικού αεροπλάνου, που πρέπει να σηκωθεί για να αναχαιτίσει τα αντίστοιχα τουρκικά, κοστίζει πολλά ευρώ – σε μια χώρα, που τα ταμεία της είναι άδεια.
Φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνον με την τιμή και την υπερηφάνεια ενός κράτους. Οι μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων στην Κυπρο έχουν δείξει, ότι υπάρχουν κερδοφόρες δυνατότητες στην Μεσόγειο. Τη ίδια στιγμή, η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την ΑΟΖ της κατά 200 ναυτικά μίλια, κάτι, που αν γίνει, θα μετέτρεπε το Αιγαίο σε μια… ελληνική λίμνη.
Την ίδια στιγμή, η Τουρκία βρίσκεται στη μέση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναδόμησης του στρατού της. Ήδη, διαθέτει 100 νέα F-16, ενώ τον Ιανουάριο παράγγειλε 4 νέα F-35 Lockheed και 5 ελικόπτερα Boeing.
Στο μεταξύ, πάντως οι δύο χώρες προσπαθούν να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς τους, αλλά πίσω από τις φιλικές κινήσεις φαίνεται, ότι, ούτε η Αθήνα, ούτε η Άγκυρα μπορούν να χωνέψουν να κάνουν πίσω στο θέμα του Αιγαίου».