Αδελφωμένοι και σύσσωμοι οι Ηπειρώτες της Ομογένειας της Ευρώπης, στα πλαίσια της επετείου για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων  και Απότισης Φόρου Τιμής στους Αγωνιστές που έπεσαν για τη Λευτεριά της Πατρίδας μας, συμμετέχουν στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Λόγο των περιοριστικών μέτρων οι εκδηλώσεις έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή και όπου αυτό ήταν εφικτό.

H Ηπειρωτική Κοινότητα του  Μονάχου παρευρέθηκε στη δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων προκειμένου να τιμήσει την επέτειο.
Στις φωτογραφίες κάτω, απικονίζονται ο Πρόεδρος της Ηπειρωτκής Κοινότητας κ. Νικόλαος  Σταμάτης, η αντιπρόεδρος κα. Βάσω Θανασιά, ο γραμματέας του Δ.Σ. κ. Γιάννης Βασιλείου και το μέλος του συλλόγου κα. Ντίνα Σιούτα, και μέλη της Νεολαίας .

Ο Ηπειρώτικος Σύλλογος του Λούντβιγκσχαφεν παρευρέθηκε στη δοξολογία η οποία τελέστηκε στον ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λουντβικσχάφεν

Από τα μέλη του Δ.Σ. ήταν  ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Χριστοδούλου η Υπεύθυνη Πολιτιστκών κα. Χριστίνα Κωσταντάκη, η Γραμματέας κα.  Δέσποινα Λυγκώνη η Ταμίας κα. Μαρία Τάσση  ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Νεολαίας κ. Τζάστην Τσουμάνης, ο πρώην Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος κ. Βασίλειος Γκίνης,  η  πρώην χοροδιδάσκαλος και Αντιπρόεδρος του Συλ. κα Αγαθή Τσουμάνη, ο κ. Σπύρος Σαμαράς και ο εκπρόσωπως του Ηπ. Συλ. στην ΠΟΕ, κ. Δημήτριος Κολιός και το μέλος του Συλ. κ. Κώστας Τζίμας.


Με τις παραδοσιακές στολές ήταν τα μέλη της Νεολαίας του Ηπ. Συλ. Λουντβιγκσχάφεν: η κα. Μαρία Κουκάρα, η κα. Παρασκευή Θανασάρα η οποια εκφώνησε και τον πανηγυρικό, ο κ. Γεώργιος Κομήτης, ο κ. Ελευθέριος Τζίμας
και ο κ. Χρυσοβαλάντης Μολότσιος.

Ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Αμβούργου & Περιχώρων, παραβρέθηκε στην δοξολογία η οποία τελέστηκε στην Ενορία   του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου
Αμβούργου, με εφημέριο τον π. Γεώργιο και με σύσσωμο το Διοικητικό Σμβούλιο του Συλλόγου στο οποίο η Πρόεδρος είναι η κυρία Ιφιγένεια Τσίγκου, ο Έλληνας Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Μανωλουδάκης  και ο Έλληνας Πρόξενος του Αμβούργου κ. Μιχαήλ Αγγελόπουλος. Μετά την δοξολογία, η Πρόεδρος κυρία Τσίγκου με την γνωστή φιλοξενία που την διακρίνει, πρόσφερε σε όλους πακεταρισμένα Ηπειρώτικα Εδέσματα τα οποια είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του Συλλόγου ! 

Παράλληλα η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη για την επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όσο γίνετε περισσότεροι Σύλλογοι στην οποία παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι των Συλλόγων μας και μέλη της Νεολαίας μας. Με την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Δημήτριος Ντόκος εκφώνησε τον πανηγυρικό  αναφερόμενος συνοπτικά στις μάχες που έλαβαν χώρα στα Ιωάννινα. Στη συνέχεια τα κορίτσια της Νεολαίας του Ηπειρώτικου Συλλόγου Mπίλεφελτ, η Γραμματέας του Δ.Σ. Νεολαίας κα. Έλενα και το μέλος της Νεολαίας κα. Αναστασία Κολιούση απήγγειλαν το ποίημα <<Τα πήραμε τα Γιάννενα>> του Γεωργίου Συρή και κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών.

Παρόντες στην Τηλεδιάσκεψη απο τα μέλη του Δ.Σ. της Π. Ο. Ευρώπης ήταν,
ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Ντόκος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θωμάς Γκίνης, ο Ταμίας κ. Γεώργιος  Κουτσοκέρης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Γερμανίας  κ. Βασίλειος Ντάφλος, η Γραμματέας κα. Χριστίνα Πάκου, ο υπεύθυνος Νεολαίας κ. Δημήτριος  Οικονόμου, το μέλος κ. Βασίλειος  Τζώρζης και ο επίτιμος Πρόεδρος και νύν Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Σπύρος Κωσταδήμας.
Από τους Hπ.Συλλόγους  συμμετείχαν: 
από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννόβερου; το μέλος του Συλ. κ. Δημήτριος Οικονόμου, και ο Γραμματέας του Συλ. κ. Βασίλειος Ντάφλος.
Από τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Πλέττενμπεργκ ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Τζώρτζης και ο Ταμίας κ. Νικόλαος Σιάννας.
Από τον Ηπειρώτικο Σύλλογο Lüdenscheid 2020, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Mπουζιούρης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ιωσήφ Μπεκιάρης.
Απο  τον Hπ. Σύλλογο του Gütersloh η Πρόεδρος του Συλ. κα. Χριστίνα Πάκου.

Από τον Hπ. Συλ. Δωδώνη του Ντίσσελντορφ, ο Πρόεδρος  του Συλ.κ. Κωνσταντίνος Κάσσιας ο Γραμματέας του Συλ. κ. Βασίλειος Κώτσια-Μίχας, και ο Πρόεδρος της Εξελεγτικής Επιτροπής του Συλ. Κ. Σταύρος Μπότσιος.
Από τον Ηπειρώτικο Σύλλογο της Φρανκφούρτης ο Αντιπρόεδρος του Συλ. κ. Σπύρος Mποζούρης.
Από τον Ηπ. Συλ. του  Μπίελεφελντ, η Προόεδρος του Συλ. κα. Αντζελίνα Χριστοδούλου, ο Γραμματέας του Συλ. κ. Γεώργιος Κουτσοκέρης  και από τα μέλη της Νεολαίας η Γραμματέας του Δ.Σ. Νεολαίας  κα. Έλενα Κολιούση και το μέλος της Νεολαίας του Συλ. κα. Αναστασία Κολιούση. 
Από τον Ηπ. Συλ. Λουντβιγκσχάφεν συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλειος Γκίνης η πρώην Αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλ. κα. Αγαθή Τσουμάνη, και τα μέλη της Νεολαίας Χρυσοβαλάντης Μολότσιος και ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. Νεολαίας κ. Τζάστην Tσουμάνης.
Από τον Hπ. Συλ. Σύλλογο Δωδώνη της Νυρεμβέργης η Πρόεδρος του Συλ. κα. Λαμπρινή Κολιοφώτη,
Ακολούθησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξις τα οποια ήταν:
1) Να ερευνήσουν οι Διοικήσεις των Συλλόγων μας το θέμα οικονομικής ενίσχυσης από την Περιφέρεια στην οποια δραστηριοποιούνται  (με τη συνδρομή του Λογιστή τους),
2) Το θέμα του Διαγωνισμού, ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα μέλη της Νεολαίας μας.
3) Ενημέρωση για το Ψήφισμα με Θέμα >> την Αμυντική Θωράκιση της Χώρας μας>> το οποιο είχε τεθεί προς έγκριση στους Συλλόγους μας και το θετικό αποτέλεσμα το οποιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
4) Ενημέρωση των Συλλόγων για την Πανηγυρική Εκδήλωση η οποια θα λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου. και
5) Τοποθετήσεις, Ερωτήσεις και διάφορα άλλα θέματα
Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, ευχαριστεί θερμά όλες και όλους τους συμπατριώτες μας, και ιδιαίτερα τα μέλη της Νεολαίας μας για την συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη. Εκτενέστερο ρεπορτάζ με φωτογραφίες, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας στην ενότητα <<Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και στα Δελτία Τύπου>> Ευχαριστούμε θερμά τα ΜΜΕ για την πολύτιμη βοήθεια τους και την προβολή!
Με εκτίμηση,
έκ μέρους του Δ.Σ. της Π. Ο. Ευρώπης
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Ντόκος                                              Θωμάς Γκίνης