Η Φωτογραφία προέρχεται από την κυρία Δήμητρα Γόγολου. Επάνω απεικονίζονται οι κάτωθι: Απο δεξιά, η κα. Ζωή Βαγγελή μέλος Νεολαίας του Ηπ. Συλλ, δίπλα της η κα. Αγγελική Σίσκα πρόεδρος του Δ.Σ. Νεολαίας, δίπλα της η κα. Δήμητρα Σίσκα μέλος Νεολαίας, στη μέση η Πρόεδρος του Ηπ. Συλλ. κα. Ελένη Γόγολου, δίπλα της η Γραμματέας του Ηπ. Συλλ. κα. Δήμητρα Γόγολου, δίπλα της το μέλος του Δ.Σ. κα. Παναγιώτα Σπύρου, κάτω δεξιά ο κ. ΚωσταντίνοςΓιώτηςαναπληρωτικό μέλος του Δ.Σ. δίπλα ο κ. Νίκος Χαραλάμπους, μέλοςΝεολαίας στη μέση ο κ. Γεώργιος Κουτσοκέρης, μέλος του Ηπ. Συλλ., δίπλα του ο Αντιπρόεδρος του Συλλ. Κ. Γεράσιμος Σίσκας, δίπλα του ο κ. Σπυρίδων Λιώληςαναπληρωτικό μέλος του Δ.Σ . Όλοι τους στελέχη του Ηπ. Συλλ. Μπίελεφελντ

Ο ένας μετά τον άλλο οι Ηπειρώτικοι Σύλλογοι της Παν. Ομοσπονδίας Ευρώπηςαπό το Μόναχο μέχρι το Βερολίνο, ξαναβρίσκουν το ρυθμό τους μετά από μια τριετία αδράνειας λόγο του Κορωναϊού.
Αρκετοί από τους Συλλόγους μας παρά τις δύσκολες συνθήκες έχουν εκλέξει και νέα διοικητικά Συμβούλια, στα οποία κυριαρχούν και πάλι Ηπειρώτισσες οι οποίες παρά τα οικογενειακά βάρει και την εργασία τους, με απαράμιλλο μεράκι και αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας όχι μόνον συμμετέχουν, αλλά  μεταφέρουν και εμπεδώνουν στα παιδιά μας τα χρηστά πατροπαράδοτα  ήθη και έθιμα της Ηπείρου μας.

Η μέχρι τώρα παρουσία τους και η συμμετοχή τους στους Συλλόγους μας,είναι στο έπακρο καθολική, συμμετέχουν στις διοικήσεις, στις Χορευτικές Ομάδες, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου με ηγετικό ρόλο κάνουν περίτρανα αισθητή και τρανταχτή την παρουσία τους.

Αυτό όμως που μας εξέπληξε ιδιαίτερα είναι η αρκετά ικανοποιητική παρουσία της Νεολαίας των αποδήμων Ηπειρωτών, όπου κορίτσια και αγόρια ξανασμίγουν και πάλι και μαζί με τους χοροδιδασκάλους ξαναρχίζουν τις πρόβες για τους πατροπαράδοτους χορούς της Πατρίδας μας.

Στο χρονικό διάστημα που η πανδημία ήταν σε μεγάλη έξαρση, οι απόδημοι Ηπειρώτες με τον Νόστο για τα χρηστά ήθη και έθιμα που τους διακρίνει ήταν επίσης πάντα παρόν τιμώντας όλες τις Εθνικές και Θρησκευτικές εορτές όπου με μεγάλη προσοχή κατάφερναν να επικοινωνούν αναμεταξύ τους χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αυτό μας δίνη δύναμη και μας υπόσχεται ένα λαμπρό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Η αφορμή για το παρόν ρεπορτάζ είναι η πανέμορφη Πολιτιστική Εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Εκκλησία της πόλης του Γκύτερσλοχ υπο την αιγίδα του π. Κωνσταντίνου στις 15 Μαίου 2022, στην οποίαμετά από πρόσκληση, συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη της διοίκησης και μέλη της Νεολαίας του  Ηπειρώτικου Συλλόγου Μπίλεφελντ όπου η Νεολαία τους παρουσίασε τρεις παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους συμπατριώτες μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Γενική Γραμματέα του Hπειρ. Συλλόγου Μπίελεφελντ κυρία Δήμητρα Γόγολου για την ενημέρωση.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τα ΜΜΕ που μας προβάλουν βοηθώντας ιδιαίτερα την Νεολαία μας !

Με εκτίμηση,
έκ μέρους του Δ.Σ. της ΠΟΕ
και του Γραφείου Τύπου
Ο Γεν. Γραμματέας
Θωμάς Γκίνης

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ