Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο «Reuters» ορισμένοι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τις προτάσεις, που έχει καταθέσει η Ελλάδα.
H Γερμανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, παραμένει επιφυλακτική σχετικά με την ελληνική πρόταση, εξηγούν χαρακτηριστικά οι Κοινοτικές πηγές.komision
«Δεν είμαι σίγουρος, ότι θα υπάρξει συμφωνία» αναφέρει έτερος αξιωματούχος της Κομισιόν, μιλώντας στο πρακτορείο «Reuters», αν και σημειώνεται, ότι η συνεδρίαση του EuroWorking Group, το οποίο προετοιμάζει τις εργασίες του Eurogroup, ενέκρινε την ελληνική πρόταση.

«Η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί 82 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι 53,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί»

«Τα νούμερα για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα τρία χρόνια ενδέχεται να είναι πολύ μεγάλα» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας είναι 60% – 40%.
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί 82 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι 53,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, Φρανκ Πωλ Βέμπερ, υποστηρίζει, ότι το «αποτέλεσμα της συζήτησης είναι απόλυτα ανοιχτό».