Εγκρίθηκε ο πίνακας των 89.764 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ, του Ν. 4411/2016!
-Η πίστωση του σχετικού ποσού ανέρχεται συνολικά σε 20.988.036 ευρώ, ενώ απαλλάσσονται από συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη όλοι, όσοι στερήθηκαν την παροχή ΕΚΑΣ και καθορίζεται ισόποση με το ΕΚΑΣ οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους, με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%. !

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με απόφαση της Aναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκε ο πίνακας των 89.764 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ, του Ν. 4411/2016, καθώς και η πίστωση του σχετικού ποσού, που ανέρχεται σε 20.988.036 ευρώ.AGORA-ATHINA
Η απόφαση αφορά όσους απώλεσαν παροχή άνω των 115 ευρώ και η καταβολή του ποσού θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας αναδρομικά για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Η ακριβής ημερομηνία της καταβολής θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, ήδη έχουν εφαρμοστεί οι διατάξεις, που απαλλάσσουν από συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη όλους, όσοι στερήθηκαν την παροχή ΕΚΑΣ και που καθορίζουν την ισόποση με το ΕΚΑΣ οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.
Η καταβολή της ενίσχυσης σε συζύγους, που απώλεσαν και οι δύο το ΕΚΑΣ θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου από τους Ασφαλιστικούς τους φορείς.