– Η εκλογή του κ. Ράντεφ σημαίνει αυτόματα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Βουλγαρία και την άμεση στροφή της χώρας προς την Ρωσία!
-Με ποσοστό άνω του 58%, ο απόστρατος Πτέραρχος και πρώην αρχηγός της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρούμεν Ράντεφ, υπερισχύει της αντιπάλου του και υποψήφιας του κυβερνώντος κόμματος, Τσέτσκα Τσάτσεβα, που συγκεντρώνει μόλις το 35,3%!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βουλγαρικού και του διεθνούς Τύπου, ο Ρούμεν Ράντεφ, απόστρατος Πτέραρχος και πρώην αρχηγός της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζεται από το βουλγαρικό σοσιαλιστικό κόμμα, φαίνεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές για την θέση του Προέδρου της Βουλγαρίας, που πραγματοποιούνται στην γειτονική μας χώρα! boulg
Αυτό ανακοίνωσε, σύμφωνα με τα βουλγαρικά δημοσιεϋματα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόϊκο .Μπορίσωφ, ο οποίος ανακοίνωσε την νίκη του κ. Ράντεφ και δήλωσε, ότι θα αποχωρήσε από το αξίωμα του την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπορίσωφ συνεχάρη τον Ρούμεν Ράντεφ για την νίκη του και δήλωσε, ότι θα παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της ήττας της υποψήφιας του κυβερνώντος κόμματος, του οποίου ηγείται ο ίδιος, κυρίας Τσέτσκα Τσάτσεβα , που είναι η μεγάλη χαμένη των βουλγαρικών προεδρικών εκλογών.

Η εκλογή του κ. Ράντεφ σημαίνει αυτόματα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Βουλγαρία και την άμεση στροφή της χώρας προς την Ρωσία!

Ο κ. Μπορίσωφ και στο παρελθόν είχε δεσμευθεί, ότι θα παραιτηθεί, αν η κ. Τσάτσεβα έχανε τον πρώτο γύρο των εκλογών, αλλά υπαναχώρησε και είπε, ότι θα το πράξει σε περίπτωση απώλειας της θέσης του Προέδρου.
Πάντως, δύο δημοσκοπήσεις έχουν δειξει τον Ρούμεν Ράντεφ να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην ψηφοφορία,
Η δημοσκόπηση της “Alpha Research” εδειχνε, ότι ο Ράντεφ έχει συγκεντρώσει περίπου 58,1% των ψήφων, ενώ η δημοσκοπική εταιρεία “Gallup International” προβάλλει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή, ότι ο Ράντεφ συγκεντρώνει το 58,5%, ενώ η αντίπαλός του, του κυβερνητικού κόμματος, το 35,7% και η ψήφος διαμαρτυρίας το 5,8%. Άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν δώσει παρόμοια αποτελέσματα, τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τις βουλγαρικές εκλογικές Αρχές.
Η εκλογή του κ. Ράντεφ σημαίνει αυτόματα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Βουλγαρία και την άμεση στροφή της χώρας προς την Ρωσία, με ραγδαίες κινήσεις. Σημειώνεται, ότι ο τεως Πτέραρχος, Ρούμεν Ράντεφ, παραιτήθηκε από το αξίωμά του, μετά την απόφαση της βουλγαρικής Κυβέρνησης να δώσει στο ΝΑΤΟ το δικαίωμα να ελέγχει τον εναέριο χώρο επάνω από την Βουλγαρία.

Σε συναγερμό βρίσκεται η αμερικανική Πρεσβεία στην Σόφια, για τυχόν ραγδαίες και ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα!

Ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος έχει αφιερώσει ολόκληρη την ζωή του στην Πολεμική Αεροπορία, υπήρξε πιλότος σε ρωσικά αεροσκάφη MiG-29 και παραιτήθηκε μετά την απόφαση της βουλγαρικής Κυβέρνησης, να παραχωρήσει την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας στην Πολωνία.
Η ήττα της φιλοδυτικής υποψήφιας για το προεδρικό αξίωμα στην Βουλγαρία, Τσέτσκα Τσάτσεβα, θέτει σε συναγερμό την αμερικανική Πρεσβεία στην Σόφια, για τυχόν ραγδαίες και ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα, την στιγμή, μάλιστα,που στην Βουλγαρία αναμένονται Αμερικανοί επίλεκτοι στρατιώτες και μια διοίκηση του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια της προετοιμασίας των δυτικών για μιά πολεμική δράση εναντίον της Ρωσία.
Έγκυροι αναλυτές αναφέρουν, ότι, τόσο το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, όσο και η Ουάσιγκτον, είναι σε πλήρη αμηχανία για την εξέλιξη σε αυτήν στην χώρα, που αποτελεί το “κλειδί” των Βαλκανίων, ενώ ξεκινά αμερικανική στρατιωτική άσκηση στην Βοσνία, η οποία αποτελεί το έτερο «ευάλωτο σημείο» στα Βαλκάνια, με σενάριο την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην χώρα με εθνοτικές διαμάχες.

Ο βουλγαρικός λαός, στην πλειονότητά του, δεν επιθυμεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος της χώρας του, όπως και την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας από το ΝΑΤΟ!

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα επιτεύγματα του κ.Μπορίσωφ στην κυβερνητική του θητεία δεν είναι πολλά, ενώ το 2014, η Βουλγαρία, μέσω της Ε.Ε., εισήγαγε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κάτι που έπληξε την βουλγαρική οικονομία. Το 2015, η Βουλγαρία έγινε η χώρα με το χαμηλότερο κατώτατο μισθό στην Ε.Ε., που έφθασε τα 184 ευρώ.
Σύμφωνα με τις στατιστικές, ο μέσος μισθός στην χώρα αυτή είναι περίπου 470 ευρώ, ενώ πολλοί υποστηρίζουν, πως η ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ έπληξε την οικονομία της χώρας, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων παραγωγής της και να εγκαταλείψει τον στρατό της και πολλά άλλα. Αυτό έφερε στην χώρα την απογοήτευση μεγάλου ποσοστού των πολιτών, καθώς η Βουλγαρία τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, την στιγμή, που ο βουλγαρικός λαός, στην πλειονότητά του, δεν επιθυμεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος της χώρας του, όπως και την υπεράσπιση του εναέριου χώρου του από το ΝΑΤΟ.

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός, ότι η υποψήφια για το προεδρικό αξίωμα με το κυβερνών βουλγαρικό κόμμα, GERB, Τσέτσκα Τσάτσεβα, μπόρεσε να συγκεντρώσει μόνον το χαμηλό ποσοστό του 35,3%!

Ακόμη, σε συνδυασμό με την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς αλλά και την αυξανόμενη διαφθορά και εγκληματικότητα, οι Βούλγαροι στρέφοντται μαζικά προς την βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ρωσία. Όμως, η πολιτική του Μπορίσωφ απαγόρευε ακόμη και την παραμικρή προσπάθεια για να υλοποιηθούν ρωσικές επενδύσεις, ενώ προσοδοφόρα κατασκευαστικά έργα, σαν τον αγωγό «South Stream» και τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας, τα οποία θα επέφεραν πολύ μεγάλο όφελος στην χώρα για πολλά χρόνια ή και δεκαετίες μετά την εφαρμογή τους, αναβλήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν.
Έτσι, για πολλούς, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός, ότι η υποψήφια για το προεδρικό αξίωμα με το κυβερνών βουλγαρικό κόμμα, GERB, Τσέτσκα Τσάτσεβα, που είναι κυβερνητικό στέλεχος και διορίστηκε υποψήφια από τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόϊκο Μπορίσωφ, μπόρεσε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να συγκεντρώσει το χαμηλό ποσοστό του 35,3%, ενώ’περίπου 6,6% των ψηφοφόρων φαίνεται να έχουν τσεκάρει την επιλογή «Δεν υποστηρίζω κανέναν» ή την λεγόμενη «Ψήφο διαμαρτυρίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ