Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, η Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ (ΔΙΚΑΜ), Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τόμο που μόλις εξεδόθη των Πρακτικών του Παγκοσμίου Συνεδρίου “Αριστοτέλης 2400 Χρόνια.”

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΔΙΚΑΜ, Ομότιμος Καθηγητής Αστροφυσικής, Γιάννης Σειραδάκης, ο Γ. Γραμματέας του ΔΣ, Καθηγητής Γενετικής Ζαχαρίας Σκούρας, το Μέλος του ΔΣ, διατελέσας Καθηγητής Αστρονομίας, Σταύρος Αυγολούπης και ο Επιστημονικός Σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Ευαγγελόπουλος,.

Ο τόμος έκτασης 848 σελίδων, έκδοσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει εκατόν δεκαέξι μελέτες που καλύπτουν όλες τις πτυχές του πολυσχιδούς Αριστοτελικού έργου. Συγγραφείς του είναι Αριστοτελιστές από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στο επετειακό Συνέδριο World Congress “Aristole 2400 Years,” το οποίο διοργάνωσε το ΔΙΚΑΜ το 2016, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στα Αρχαία Στάγειρα και στην Αρχαία Μίεζα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Στο Συνέδριο συμμετείχαν 250 ομιλητές από 40 χώρες.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τα Μέλη του ΔΣ για την πορεία των δραστηριοτήτων του ΔΙΚΑΜ. Συζητήθηκαν επίσης,θέματα για προσεχείς δράσεις με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Φωτογραφία: (από αριστερά) ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γιώργος Ευαγγελόπουλος, ο διατελέσας Καθηγητής Αστρονομίας και Μέλος τους ΔΣ του ΔΙΚΑΜ ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης, η Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ ΑΠΘ, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΙΚΑΜ ΑΠΘ, Καθηγητής Γενετικής, Ζαχαρίας Σκούρας, και ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΚΑΜ ΑΠΘ, Ομότιμος Καθηγητής Αστροφυσικής, Γιάννης Σειραδάκης.