Το πρόγραμμα προβλέπει την χορήγηση υποτροφιών από το ΙΚΥ σε 2.700 δικαιούχους, οι οποίες θα είναι ύψους 520 ευρώ μηνιαίως για κάθε δικαιούχο φοιτητή , που σπουδάζει εκτός του τόπου της μόνιμης διαμονής του και ύψους 400 ευρώ μηνιαίως για κάθε δικαιούχο φοιτητή, που σπουδάζει στον τόπο διαμονής του!
Το “Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες”, το οποίο προβλέπει την χρηματική ενίσχυση, με την μορφή υποτροφίας, των οικονομικά αδύναμων φοιτητών και τίθεται σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ηδη έχει δεσμευτεί το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα αυτό, με το οποίο θα χορηγηθούν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), 2.700 υποτροφίες για εννέα μήνες, επί τέσσερα χρόνια.
Οι υποτροφίες αντιστοιχούν σε 520 ευρώ μηνιαίως για κάθε δικαιούχο φοιτητή , που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και σε 400 ευρώ μηνιαίως σε κάθε δικαιούχο φοιτητή, που σπουδάζει στον τόπο διαμονής. Επίσης, έχουν δεσμευτεί 21 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών», που θα διατεθούν στα ΑΕΙ και θα αξιοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

YPOURGEIO1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ