Αγαπητά μας μέλη, Φίλες και Φίλοι,

 

Αξέχαστη θα μείνει σε όλους η φράση του Λεωνίδα Ιασωνίδη „Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ, εάν επιλαθώμεθά σου ω πάτριος Ποντία γη!“. Εν όψει της 19 Μαίου 2019, ημέρας μνήμης και απόδοσης τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την 19 Μαίου 1919, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΙΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ „Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ“ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και προσκαλέι όλους τους συμπολίτες μας, φορείς συλλόγους και σωματεία να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την σειρά εκδηλώσεων μνήμης σύμφωνα με το παρακάτω αναλυτικό πρόγραμμα:

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 1.   Κυριακή 17.03.2019, ώρα 16.00, στο ενοριακό κέντρο του Ναού του Αγίου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ, διάλεξη με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πάντου από τον ομότιμο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  κ. Αθανάσιο Καραθανάση.

 

 1.   Κυριακή 21.04.2019, ώρα 16.00, στο ενοριακό κέντρο του Ναού του Αγίου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ, διάλεξη με θέμα:
  Lehre aus der Geschichte für heute από τον καθηγητή
  κ. Prof. Dr. Thomas Schirrmacher

 

 1.  19.05.2019,  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΣ ΕΞΗΣ:
  Μνημόσυνο και Διάλεξη για τα 100 χρόνια από την

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (ακολουθεί

ξεχωριστή Πρόσκληση)
Κοινή εκδήλωση Συλλογών Μέλλων κρατιδίου ΒΡΒ

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης είναι ελεύθερη. Ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός που άφησε πίσω του 353.000 ψυχές και εκατομμύρια απογόνους που αναζητούν δικαίωση ακόμη και σήμερα. Όλα τα παραπάνω οργανώνονται ως θυμίαμα στην μνήμη των προγόνων μας αλλά και ως υπόσχεση για την συνέχιση του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από όλα τα κράτη.

 

Με εκτίμηση

 

 

 

 

Ηλίας T. Μαυρίδης                    Παρασκευάς Λαβασάς

Πρόεδρος                                    Γραμματέας