Επιχειρείται τώρα και στην Γαλλία με τον περιορισμό του εορτασμού των Χριστουγέννων!
-“Ο εορτασμός των Χριστουγέννων δεν πρέπει να συνοδεύεται από καμία υπόνοια θρησκευτικού προσηλυτισμού, αλλά να διατηρεί τον χαρακτήρα μιας πολιτισμικής εκδήλωσης”!
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, μετά την Μ. Βρετανία, όπου κάποιοι έφθασαν να ζητούν την κατάργηση των Κυριακάτικων Λειτουργιών στις εκκλησίες, τώρα ανάλογη προσπάθεια αποχριστιανοποίησης επιχειρείται και στην Γαλλία, ενώ ανάλογες κινήσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, την οποία επιχειρούν να μετατρέψουν σε πολυπολιτισμικό και ουδετερόθρησκο κράτος!xristoygenna
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα αυτά, τίθεται θέμα εορτασμού των Χριστουγέννων στην Γαλλία, όπου το 2015 είχε προκληθεί σάλος με τις φάτνες, που αναπαριστούσαν την Γέννηση του Ιησού Χριστού και είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα δημαρχεία και πλατείες πόλεων και χωριών της χώρας. Ο σάλος αυτός οφείλεται σε κάποιον Νόμο του 1905, που είναι σε ισχύ και σχετίζεται με την λαϊκότητα του κράτους, ο οποίος απαγορεύει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους της Γαλλίας.

“Ο εορτασμός των Χριστουγέννων δεν πρέπει να συνοδεύεται από καμία υπόνοια θρησκευτικού προσηλυτισμού, αλλά να διατηρεί τον χαρακτήρα μιας πολιτισμικής εκδήλωσης”!

Μετά τις προσφυγές που υπήρξαν, εφέτος, δύο σχεδόν μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, η ειδική εισηγήτρια του γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας υπογράμμισε, ότι ο Νόμος αυτός του 1905 δεν απαγορεύει τις φάτνες στα δημόσια κτίρια, παρά μόνον αν πρόκειται για «ένδειξη αναγνώρισης μιας λατρείας».
Σύμφωνα με την Ορελί Μπρετονό, οι φάτνες επιτρέπεται να τοποθετηθούν, εφ’ όσον αποτελούν τμήμα του εορταστικού στολισμού για τα Χριστούγεννα. Δεν πρέπει, όμως, να συνοδεύονται από καμία «υπόνοια θρησκευτικού προσηλυτισμού», αλλά να διατηρούν «τον χαρακτήρα μιας πολιτισμικής εκδήλωσης».
Τώρα αναμένεται οι δικαστές του γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας να ανακοινώσουν την απόφασή τους, κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ