Πρώτη δύναμη, τόσο στα ΑΕΙ, όσο και στα ΤΕΙ, ανακοίνωσε πως είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εφετινών φοιτητικών εκλογών

-Οι εκλογές σημαδεύτηκαν από την διάσπαση της φοιτητικής παράταξης, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, την αποχή, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά και από επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Πρώτη δύναμη, τόσο στα ΑΕΙ (με ποσοστό 45,83%), όσο και στα ΤΕΙ, έρχεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που ανακοίνωσε η ίδια, ενώ, σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, αν και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προηγείται σε ψήφους, τα ποσοστά της είναι πολύ χαμηλότερα.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, κάνει λόγο για ποσοστά αυτοδυναμίας σε πολλά Τμήματα, κάτι, που όπως λέει, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα στην καταστροφική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Πάντως, εκτός από την πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι φοιτητικές εκλογές χαρακτηρίστηκαν για ακόμη μια χρονιά από την έκδοση διαφορετικών αποτελεσμάτων.
Αντίθετα, πάντως, από τις προηγούμενες χρονιές, οι εκλογές αυτές σημαδεύτηκαν από την διάσπαση της φοιτητικής παράταξης, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, την αποχή, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά και επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ

Στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση Νέων της ΝΔ τονίζει τα εξής:
“Η πλειοψηφία των φοιτητών και των σπουδαστών για άλλη μια χρονιά δεν παρέμεινε σιωπηλή, αλλά μας τίμησε εμφατικά με την εμπιστοσύνη της. Με όπλα μας αυτή την εμπιστοσύνη, τις ιδέες και τις προτάσεις μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη και ανταγωνιστική τριτοβάθμια εκπαίδευση, την κοινωνική πρόοδο και ανέλιξη της γενιάς μας, την βελτίωση της κατάστασης στην πατρίδα μας και την εξάλειψη των παθογενειών και των νοσηρών νοοτροπιών, από όποιους και όπως αυτές εκφράζονται. Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μέλλον που μας στερεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Διαφορετικά τα αποτελέσματα, που ανακοίνωσαν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η Πανσπουδαστική

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στις εκλογές στα ΑΕΙ η παράταξη αυτή συγκέντρωσε το 45,83%, και ακολουθούν ΠΚΣ (Πανσπουδαστική) 20,62%, ΕΑΑΚ 14,57%, ΠΑΣΠ 7,05%, Αριστερή Ενότητα 1,33% και Αγωνιστικές Κινήσεις 0,53%. Στα ΤΕΙ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκέντρωσε το 54,33% και ακολουθούν ΠΚΣ 29,94%, ΠΑΣΠ 7.69%, ΕΑΑΚ 2,22%, και Bloco 0,2%.
Σύμφωνα, όμως, με τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ), οι δικές της δυνάμεις απέσπασαν το 20,26% των ψήφων, η ΔΑΠ (ΝΔ) το 31,12%, τα ΕΑΑΚ (Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) 12,23%, η ΠΑΣΠ 8,55%, οι «αντάρτες» της ΔΑΠ 5,98%, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» 3,38% και τα λοιπά ψηφοδέλτια 14,75%.
Επισημαίνεται, ότι από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ απουσιάζουν τα ποσοστά των ανταρτών, ενώ σε ανακοίνωση, που εξέδωσε, απέδωσε στην Κυβέρνηση την ευθύνη για τα επεισόδια. Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι σύλλογοι, που καταγράφηκαν ως ΟΝΝΕΔ, στην οποία αναφέρουν, ότι κατετάγησαν πρώτοι στα ΤΕΙ.

PANEPISTIMIO IOANNINON