-Πολλοί καταγγέλλουν, ότι η απόφαση αυτή νομιμοποιεί την Σαρία, και ότι η Γερμανία αρχίζει να αλλοιώνεται στον νομικό της πολιτισμό από τα ισλαμικά ήθη και έθιμα των νεοφερμένων.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την πρωτοφανή απόφαση νομιμοποίησης της ισλαμιστικής πρακτικής της σύναψης γάμων με ανήλικα παιδιά και της ευθείας καταπάτησης των δικαιωμάτων, τόσο των παιδιών όσο και των γυναικών, πήρε το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μπάμπεργκ στην Βαυαρία (Oberlandesgericht Bamberg). Το συγκεκριμένο δικαστήριο έκρινε, ότι ο γάμος μιας 14χρονης με τον 20χρονο εξάδελφό της πρέπει να αναγνωριστεί ως τελεσμένος γάμος, μιας και θεωρούνταν νόμιμος στην Συρία και έγινε σύμφωνα με τα σουνιτικά γαμικά έθιμα.
Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο για να κριθεί, εάν ο ξάδελφος – σύζυγος ήταν ο νόμιμος κηδεμόνας της 14χρονης, εν απουσία των γονέων της, μετά την μεταφορά του κοριτσιού από ένα κέντρο ασύλου σε ένα χώρο φιλοξενίας εφήβων κοριτσιών.

Η απόφαση του βαυαρικού δικαστηρίου προκάλεσε οργή, ενώ πολλοί είναι αυτοί, που καταγγέλλουν, ότι νομιμοποιεί την Σαρία και ότι η Γερμανία αρχίζει να αλλοιώνεται στον νομικό της πολιτισμό από τα ισλαμικά ήθη και έθιμα

Ο κοινωνικός λειτουργός, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο και έχει την ευθύνη της 14χρονης, ζήτησε από τους δικαστές, ο φερόμενος ως άνδρας της να μπορεί να την βλέπει μόνον 3 ώρες συνολικά ολόκληρη την εβδομάδα, για να αποφευχθεί η συνουσία μεταξύ των δύο.
Όμως το γερμανικό δικαστήριο διαφώνησε με το επιχείρημα του κοινωνικού λειτουργού, αναφέροντας, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, ότι ο γάμος τους ήταν καταναγκαστικός και έδωσε την κηδεμονία της 14χρονης στον εξάδελφο – σύζυγό της.
Το γερμανικό δικαστήριο έδωσε, επίσης, άδεια στον 20χρονο σύζυγο – εξάδελφο να βλέπει την 14χρονη όποτε επιθυμεί και να κάνουν ό,τι θέλουν!
Η απόφαση του βαυαρικού δικαστηρίου προκάλεσε οργή, ενώ πολλοί είναι αυτοί, που καταγγέλλουν, ότι νομιμοποιεί την Σαρία, τον μουσουλμανικό θρησκευτικό νόμο, και ότι η Γερμανία αρχίζει να αλλοιώνεται στον νομικό της πολιτισμό από τα ισλαμικά ήθη και έθιμα των νεοφερμένων.

«Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν έχει αποφανθεί ακόμα, εάν γάμοι μεταξύ προσώπων ηλικίας κάτω των 16 ετών, που έγιναν σε ξένες χώρες, θεωρούνται νόμιμοι στην Γερμανία»

Μάλιστα οι επικριτές της απόφασης υπενθυμίζουν, ότι ο Προφήτης Μωάμεθ παντρεύτηκε την αγαπημένη του σύζυγο, την Αΐσα, όταν αυτή ήταν έξι ετών και συνουσιάστηκε μαζί της, όταν ήταν εννέα ετών. Για τους Μουσουλμάνους, από την στιγμή, που ο Προφήτης έπραξε έτσι, το Ισλάμ δεν έχει λόγο να βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, για αυτό και παντρεύονται παιδιά με την βία, δίχως να ενοχλείται κανείς.
Ωστόσο, το βαυαρικό δικαστήριο, που έκρινε όλα τα παραπάνω, διευκρίνισε, ότι το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν έχει αποφανθεί ακόμα, εάν γάμοι μεταξύ προσώπων ηλικίας κάτω των 16 ετών, που έγιναν σε ξένες χώρες, θεωρούνται νόμιμοι στην Γερμανία και για αυτό μπορεί να ανατραπεί η απόφαση, που πάρθηκε.
Αν και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για τα πόσα μικρά ανήλικα κορίτσια, που έφθασαν στην Ευρώπη με τους πρόσφυγες, θεωρούνται «παντρεμένα», οι ανήλικες νύφες υπολογίζονται σε εκατοντάδες.

Πριν τον πόλεμο οι γάμοι με ανήλικα κορίτσια στην Συρία κυμαίνονταν στο 13% των συνολικών γάμων, ενώ σήμερα αποτελούν το 51% του συνόλου των γάμων

Σε κάποιες περιπτώσεις οι Αρχές έχουν πάρει τα κορίτσια από τους συζύγους τους και τα φιλοξενούν σε χώρους προστασίας παιδιών, ενώ σε άλλες, οι Αρχές έχουν επιτρέψει τα ανήλικα κορίτσια να παραμείνουν με τους συζύγους τους για να μην τους προκαλέσουν περισσότερα ψυχολογικά τραύματα.
Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» αναφέρει, ότι οι δίχως ελεύθερη βούληση γάμοι ανηλίκων στην Συρία και στα προσφυγικά στρατόπεδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πριν τον πόλεμο οι γάμοι με ανήλικα κορίτσια στην Συρία κυμαίνονταν στο 13% των συνολικών γάμων, ενώ σήμερα αποτελούν το 51%.

bamberg