Επιμέλεια: Ευθϋμιος Χατζηϊωάννου.

Σε μια πρωτοφανή και σοκαριστική καταγγελία προέβη κατά την διάρκεια παρέμβασής του, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του “Mega”, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπράκης, αποκαλύπτοντας το σχέδιο της Κυβέρνησης για την μεταφορά χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο.
Όπως δήλωσε ο κ. Λαμπράκης, η Κυβέρνηση αναζητά κατοικίες για να στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, 86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα 5 σημεία της χώρας, με βάση πρόσφατη κοινή Υπουργική απόφαση.

“Στην περιοχή του Έβρου θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000 ατομα, κατά βάση μουσουλμάνοι, για τουλάχιστον δύο χρόνια, με την αρχή να γίνεται τον Μάρτιο του 2016”

Ο κ. Λαμπράκης τόνισε, ότι στην περιοχή του Έβρου συγκεκριμένα, θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000 ατομα, κατά βάση μουσουλμάνοι, για τουλάχιστον δύο χρόνια, με την αρχή να γίνεται τον Μάρτιο του 2016.
Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, ήδη στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα, κάτι που μάλιστα οι τοπικές Αρχές ανακάλυψαν τυχαία.250px-Lighthouse_at_Alexandroupolis,_Greece
Ο δήμαρχος τόνισε, πως δεν πρόκειται να επιτρέψει να υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, με πολύ έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ