Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, ανέλαβε πρωτοβουλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στόχος του Μανώλη Κεφαλογιάννη ήταν η ενημέρωση των συναδέλφων του ευρωβουλευτών για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την πρωτοβουλία των πολιτών της διεθνούς κοινότητας που ζητούν το άνοιγμά της, ώστε να την υποστηρίξουν.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε σχετικά:

«Μία ιστορική κοιτίδα του Χριστιανισμού και της Παιδείας η Θεολογική Σχολή της Χάλκης που λειτουργεί από το 1843 παραμένει κλειστή από το 1971 λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας. Σε αυτήν εκπαιδεύτηκαν φοιτητές από όλο τον κόσμο προσδίδοντάς της έναν οικουμενικό χαρακτήρα.KIPOS THEOLOGIKIS SXOLIS XALKIS

Γι’ αυτό στηρίζω και καλώ όλους σας να συνυπογράψετε και να ενισχύσετε την πρωτοβουλία των πολιτών της διεθνούς κοινότητας που ζητούν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Μία πρωτοβουλία που έρχεται να ενισχύσει και τις ανάλογες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Προσπάθειες που αποτυπώθηκαν ύστερα από ενέργειες όλων των Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών στο τελευταίο Ψήφισμα του ΕΚ σχετικά με την Έκθεση Προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας που προτρέπει στην υπό ένταξη χώρα να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καθώς και στην αναγνώριση της Οικουμενικότητας του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.»

Σημειώνεται ότι όσοι θέλουν, μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία στον σύνδεσμο:https://secure.avaaz.org/en/petition/International_Hellenic_Organization_ReOpen_The_Theological_School_of_Halki/?etAkbkb.