– Παναγιώτης Ρουμελιώτης: “Η ελληνική Κυβέρνηση εμμένει σταθερά στην θέση της κατά των κυρώσεων στην Ρωσία. Πρέπει να προωθήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ενίσχυση των σχέσεων με την Ρωσία”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μεγάλος προβληματισμός από την γενική στάση της ελληνικής Κυβέρνησης, που διαφοροποιείται σε πολλά ζητήματα, από την γραμμή, που επιβάλλει στα κράτη-μέλη της η ΕΕ, επικρατεί στις τάξεις των εταίρων μας.
Από την μία, η μη αποδοχή των εκβιαστικών προτάσεων της ΕΕ για το χρέος και από την άλλη, ένα πολύ πιθανό ελληνικό βέτο σε σχέση με τις κυρώσεις στην Ρωσία, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ “θερμό” κλίμα στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην βελγική πρωτεύουσα.300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge
Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος της ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με τον συνασπισμό των χωρών BRICS, Παναγιώτης Ρουμελιώτης δήλωσε, ότι «είναι κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας». Ο ίδιος πιστεύει, ότι η κάθε μία χώρα ξεχωριστά μπορεί να ταχθεί εναντίον των κυρώσεων, αν έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία.

“Πρέπει να εργαστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες στον πολιτικό και οικονομικό τομέα και πρέπει να προωθήσουμε την ενίσχυση των σχέσεων με την Ρωσία”

Η Ελλάδα δεν έχει συνταχθεί σε καμία περίπτωση με τις κυρώσεις, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με την Ρωσία, και απευθύνει έκκληση για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της ΕΕ, τόνισε ο επίτροπος της Κυβέρνησης της Ελλάδας για τον Οργανισμό των BRICS, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο ρωσικό πόρταλ “Sputnik”, αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων “RIA Novosti”.
«Η Κυβέρνησή μας εμμένει σταθερά στην θέση της. Είναι κατά των κυρώσεων στην Ρωσία. Πρέπει να εργαστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες στον πολιτικό και οικονομικό τομέα και πρέπει να προωθήσουμε την ενίσχυση των σχέσεων με την Ρωσία», είπε ο ίδιος.
Ο Έλληνας αξιωματούχος πιστεύει, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες ξεχωριστά η κάθε μία μπορούν να έχουν καλές σχέσεις με την Ρωσία. «Προσπαθούμε να καταλάβουμε, πώς πρέπει να ενισχύσουμε την συνεργασία μας με τη Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων των μερών», δήλωσε ο κ.Ρουμελιώτης.

Σύνοδος G7: “Το θέμα της επέκτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2015, θα πρέπει να εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτές τις ημέρες”

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν επιδεινωθεί, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Στο τέλος του Ιουλίου του 2014, η ΕΕ και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε συγκεκριμένους τομείς της ρωσικής Οικονομίας. Σε απάντηση, η Ρωσία έχει περιορίσει την εισαγωγή από τις χώρες της ΕΕ αγροτικών προϊόντων και γενικά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που προέρχονται από χώρες, που έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον της, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Νορβηγία. Οι ηγέτες των G7 κατά την εφετινή συνάντησή τους στις 7-8 Ιουνίου, επιβεβαίωσαν, ότι το θέμα της επέκτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2015, θα πρέπει να εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Ιούνιο, δηλαδή αυτές τις ημέρες.
Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει διαλέξει την μετωπική σύγκρουση με την ΕΕ, σύμφωνα με σχέδιο, το οποίο έχει εκπονηθεί από τις αρχές του 2014.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες σιγά –σιγά κατανοούν το πραγματικό σχέδιο της ΕΕ και των ΗΠΑ, που αφορά την οικονομική τους ένωση και την πλήρη και ολοκληρωτική ισοπέδωση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς

Το σχέδιο αυτό της Ελλάδος εναντίον της ΕΕ, είναι μια «γενική επίθεση σε όλα τα μέτωπα». Οι επιπτώσεις ήδη σε όλη την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλες, ειδικά στα χρηματιστήρια , αλλά το πιο θανάσιμο πλήγμα για την ελίτ των Βρυξελλών αποτελεί η στοχοποίησή της από το σύνολο της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Οι Ευρωπαίοι πολίτες σιγά –σιγά κατανοούν το πραγματικό σχέδιο της ΕΕ και των ΗΠΑ, που αφορά την οικονομική τους ένωση και την πλήρη και ολοκληρωτική ισοπέδωση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς. Οι λαοί στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται, πλέον, ότι η αποσάθρωση του κοινωνικού τομέα, η υποχρεωτική εισαγωγή και κατανάλωση μεταλλαγμένων προϊόντων, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είναι μερικά από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, που εκφράζουν τα σχέδια της Νέας Τάξης, γι’ αυτό και θα αντιδράσουν έντονα σε αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ