Μπορεί ο κορονοϊός για κάποιους να αποτελεί εμπόδιο για μελλοντικούς σχεδιασμούς πάνω στην πολιτική σκακιέρα, ωστόσο, για κάποιους άλλους ειδικά στους περιφερειακούς δήμους αποτελεί το εφαλτήριο για συζητήσεις, προσεγγίσεις, συμμαχίες και γιατί όχι, αν και είναι νωρίς ακόμα, για πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους  αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς. Η στήλη σε αυτή την προοπτική έχει την αποκλειστικότητα να γνωρίζει πως, ειδικά στο δήμο Φαρκαδόνας οι προσεγγίσεις σε πρόσωπα έχουν ξεκινήσει στοχευμένα και με κριτήριο τη δυναμική που εμφανίζει το κάθε πρόσωπο χωριστά σε ψήφους-αυτό είναι σε τελική ανάλυση που όλοι επιζητούν-  εδώ και καιρό.  Αν και σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα στο ξεπερασμένο  πολιτικό σύστημα θα συνδράμουν και τα πολιτικά γραφεία, εν ενεργεία βουλευτών, πολιτευτών και ότι άλλο μπορεί ο καθένας να φανταστεί που συμβαίνει στην δούναι λαβείν ελληνική πολιτική πραγματικότητα, στον 21ο αιώνα. Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία δεν είναι σε θέση ακόμα να ξεφύγει από πολιτικές πρακτικές περασμένων αλησμόνητων δεκαετιών, που την οδήγησαν σε μια  παρακμή που διαρκεί έως σήμερα. Σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη των πολιτών είναι τεράστια και δεν δέχεται αμφισβητήσεις.

Η προστασία της δημοκρατίας  χρειάζεται κανόνες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  ζήτησαν να θεσπιστούν κανόνες δημοκρατικού ελέγχου των τεχνολογικών κολοσσών για τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης. Σε συζήτηση με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ana Paula Zacarias εκ μέρους της Πορτογαλικής Προεδρία του Συμβουλίου και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Věra Jourová σχεδόν όλοι οι ομιλητές επέκριναν την τεράστια δύναμη των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και τον ανησυχητικό αντίκτυπό τους στην πολιτική και την ελευθερία του λόγου. Παραπέμποντας σε διάφορες αποφάσεις που λαμβάνονται από τις πλατφόρμες για τη λογοκρισία περιεχομένου ή λογαριασμών, η μεγάλη πλειοψηφία των ομιλητών στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε την έλλειψη σαφών κανόνων που διέπουν αυτές τις αποφάσεις και την έλλειψη διαφάνειας των πρακτικών των κολοσσών της τεχνολογίας. Προέτρεψαν την Επιτροπή να λάβει την κατάσταση αυτή υπόψη στις νομοθετικές προτάσεις της για τις ψηφιακές υπηρεσίες και την ψηφιακή αγορά, καθώς και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για τη δημοκρατία. Οι περισσότεροι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει ασφάλεια δικαίου κατά την αφαίρεση περιεχομένου και να διασφαλίζεται ότι οι εν λόγω αποφάσεις λαμβάνονται από δημοκρατικά ελεγχόμενες αρχές και όχι από ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλίζεται η ελευθερία του λόγου.

ΚΚΕ: Ομολογία ότι η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ αντιμετωπίζουν την πανδημία ως μια χρυσή “ευκαιρία”

Από το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η στήλη πήρε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό:

“Το βασικό πολιτικό στοιχείο της συνέντευξης Μητσοτάκη δεν ήταν ούτε το τράβηγμα στα αυτιά των υπουργών του, ούτε τα “φαουλ” της Ικαρίας, ούτε τα χιλιοειπωμένα κλισέ για τη διαχείριση της πανδημίας, που έχουν καταρρεύσει παταγωδώς. Ούτε φυσικά η εναπόθεση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στους “καλούς μας συμμάχους”.

Το βασικό στοιχείο, που χαρακτήριζε τη συνέντευξη από την αρχή μέχρι το τέλος, ήταν η ομολογία ότι η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ αντιμετωπίζουν την πανδημία ως μια χρυσή “ευκαιρία”, που είναι όμως ευκαιρία για τους λίγους κι όχι για τις ανάγκες των πολλών.

Αποτελεί ευκαιρία για πιο φτηνή, ευέλικτη εργασία, ευκαιρία για νέα δώρα προς το κεφάλαιο, ευκαιρία για νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις -με το μανδύα του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού- ευκαιρία για περισσότερη καταστολή κι αυταρχισμό.

Γι’ αυτό και η οργάνωση της λαϊκής πάλης αφορά τόσο το “σήμερα”, για να μείνει ο λαός υγιής και δυνατός, όσο και την “επόμενη μέρα”.

 

Γενοκτονία – Genocide

Η παράσταση “Γενοκτονία – Genocide”, ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, παρουσιάζεται σε online streaming από το  Θέατρο ΠΚ σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα, στις 26,27 και 28 Φεβρουαρίου, από την πλατφόρμα του viva.gr. Η παράσταση παίχτηκε για δύο σαιζόν στο Θέατρο ΠΚ καθώς και  στα  Αισχύλεια και σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το online streαming αφορά την παράσταση από το  Φεστιβάλ  Αισχυλείων.
«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία όπως μας τη διηγήθηκαν οι παππούδες μας. Τη Γενοκτονία και την προσπάθεια αφανισμού ενός ολόκληρου λαού.» Π. Κουρτίδης.

Μία παράσταση βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες. Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει αλήθειες μέσα από τα σώματα των ζώντων. Να υμνήσει όσους βασανίστηκαν και όσους επέζησαν.

Tρέιλερ παράστασης στο youtube : GENOCIDE

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/genoktonia/

 

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26  ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 24 ΩΡΕΣ | ON DEMAND |

 

Ο λάκκος

Συντρόφισσες και σύντροφοι όταν ανοίγετε λάκκους για τους άλλους, πρώτα σε αυτούς θα πέσετε εσείς οι ίδιοι…  Και όπως έχω γράψει κατά καιρούς συντρόφισσα, ο φθόνος δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος για να κλέψεις τις επιτυχίες και τις ζωές των άλλων. Κάποτε όλοι μαθαίνουν τις προθέσεις μας, είτε θετικές είτε αρνητικές… Όσο κι αν κρυβόμαστε κάτω από την ομπρέλα της δήθεν αριστεροσύνης. Καλά ξεμπερδέματα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ