Προβλέπει την δημιουργία μιας σούπερ στρατιωτικής δύναμης, στην οποία θα συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. και η οποία δύναται να υπερισχύσει μελλοντικά ακόμη και του ΝΑΤΟ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, βασιζόμενες σε πληροφόρηση από κύκλους των Βρυξελλών, ψηφίστηκε τελικά το Νομοσχέδιο για την δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού ή Ευρωστρατού, που αποτελούσε επίμαχο ζήτημα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πολλοί υποστηρίζουν, ότι αυτό ήταν βασικός στόχος του Βερολίνου, στην προσπάθεια της Γερμανίας να αποκτήσει πλήρη κυριαρχία επί των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών!
Σύμφωνα με τις έγκυρες αυτές δημοσιογραφικές πηγές, ο Ευρωστρατός θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά το ψήφισμα των ευρωβουλευτών, που προβλέπει την δημιουργία μιας σούπερ στρατιωτικής δύναμης, στην οποία θα συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από τις χώρες-μέλη και η οποία δύναται να υπερισχύσει μελλοντικά ακόμη και του ΝΑΤΟ!
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχει ήδη συμφωνηθεί, ότι ο στρατός της Ε.Ε. θα είναι έτοιμος να δράσει αυτόνομα, στις περιπτώσεις που το ΝΑΤΟ δεν θα είναι διατεθειμένο να δράσει αυτό . Αυτό σημαίνει αυτόματα, ότι θα υπάρξει διαχωρισμός προτεραιοτήτων των δύο Οργανισμών, αλλά και ανεξάρτητη ευρωπαϊκή πολιτική ασφαλείας, η οποία, όμως, θα καθορίζεται από το Βερολίνο.aac86-europe-map

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποφάσισαν να εγγυηθούν από τώρα κονδύλιο 470 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε έτος, με σκοπό την χρηματοδότηση της δημιουργίας του πολυεθνικού ευρωπαϊκού στρατού

Ήδη, οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες θεωρούν σημαντική νίκη την εξέλιξη αυτή και υποστηρίζουν, ότι η κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη και γύρω από αυτήν έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολλαπλών ροκλήσεων, όπως είναι η τρομοκρατία, οι υβριδικές απειλές, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθώς και οι κίνδυνοι, που παραμονευόμουν στην ενεργειακή ανασφάλεια.
Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποφάσισαν να εγγυηθούν από τώρα κονδύλιο 470 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε έτος, με σκοπό την χρηματοδότηση της δημιουργίας αυτού του πανευρωπαϊκού στρατού, μαζί με τις δυνάμεις «Ταχείας αντίδρασης» που θα αποτελούν τους αμυντικούς βραχίονες των Βρυξελλών!
Οι ίδιοι πρότειναν, επίσης, να αφιερώνεται ποσοστό 2% του συνολικού ΑΕΠ της Ένωσης για την άμυνα, με την ίδρυση πολυεθνικών δυνάμεων, ενώ οι Βρυξέλλες θα αποφασίζουν για την σχεδίαση των επιχειρήσεων και την διαχείριση κρίσεων, ενώ θα δίνουν εντολή για δράση, όπου το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένο να το πράξει.

«Στο εξής, καμία χώρα της Ένωσης δεν θα μπορεί να ασκεί ανεξάρτητη εθνική πολιτική, διότι με την απόφαση σύστασης του Ευρωστρατού, υλοποιείται η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτείών της Ευρώπης, με επικεφαλής την Γερμανία»!

Ακόμη, οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επιδιώξουν την από κοινού αγορά οπλικών συστημάτων, ευνοώντας την ευρωπαϊκή βιομηχανία για όλους τους τύπους των συστημάτων, που απαιτούνται.
Το ψήφισμα κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υλοποιήσει την δημιουργία της «κοινής αμυντικής πολιτικής της Ένωσης και την παροχή πρόσθετων οικονομικών πόρων διασφάλισης της εφαρμογής της».
Ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν, ότι η σύσταση ενός πολυεθνικού Ευρωστρατού ήταν στόχος των Γερμανών για την πλήρη απεξάρτησή τους από τις ΗΠΑ και υπήρχε ήδη από το 1945, μετά την ήττα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την πτώση του Βερολίνου και την παράδοση της Γερμανίας στους Συμμάχους και ιδιαίτερα στους Σοβιετικούς!
Οι ίδιοι αναλυτές τονίζουν, ότι οι Γερμανοί ήθελαν από τότε να αναλάβουν ξανά στρατιωτικά τα ηνία της Ευρώπης!
Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι, από εδώ και στο εξής, καμία χώρα της Ένωσης δεν θα μπορεί να ασκεί ανεξάρτητη εθνική πολιτική, διότι με την απόφαση σύστασης του Ευρωστρατού, υλοποιείται η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτείών της Ευρώπης, με επικεφαλής την Γερμανία!