Οι δύο Ελληνες ιστιοπλόοι στην medal race των 470 κατέκτησαν την τρίτη θέση, φέρνοντας το πρώτο μετάλλιο στην ελληνική ιστιοπλοΐα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από 8 χρόνια!
Ψηλα την σημαία της Ελλάδας κράτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο οι ιστιοπλόοι μας, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι χάρισαν στην ελληνική ιστιοπλοΐα χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 8 χρόνια.
Η ελληνική ιστιοπλοΐα επέστρεψε και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι δύο Ελληνες ιστιοπλόοι στην medal race των 470, τερμάτισαν στην 10η θέση και έτσι τελικά ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μένοντας πίσω από τους Κροάτες, Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς, που κατέκτησαν την πρώτη θέση και τους Αυστραλούς, Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν, που εν τέλει πανηγύρισαν το ασημένιο μετάλλιο.

“Τιμή μας, που είμαστε Έλληνες, που φοράμε την γαλανόλευκη. Αγαπάμε την χώρα μας, όλοι οι Έλληνες μας στήριξαν”!

Το ελληνικό πλήρωμα, μολονότι στην αρχή ήταν αρκετά πίσω από την ομάδα της Αυστραλίας, στο τρίτο σημείο πέρασε μπροστά, όμως, δεν κράτησε το προβάδισμα του, με αποτέλεσμα να αρκεστεί στο χάλκινο μετάλλιο, που, ωστόσο, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας.
Συγκινημένοι και χαρούμενοι για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 470 της Ιστιοπλοΐας στο Ρίο εκφράσθηκαν οι Ολυμπιονίκες μας, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μόλις επέστρεψαν στην Ελλάδα.
«Ήταν ένας αγώνας πολλών ημερών και κρίθηκε στην τελευταία κούρσα. Τέτοια συναισθήματα με τόσο κόσμο δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Τόσο άγχος δεν είχαμε ούτε στον τελικό. Τιμή μας που είμαστε Έλληνες, που φοράμε τη γαλανόλευκη. Αγαπάμε τη χώρα μας, όλοι οι Έλληνες μας στήριξαν. Ακόμα και τώρα τρέμω από την συγκίνηση. Ο απλός κόσμος, όλοι οι φίλοι μας, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω… Χάσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο και αυτό μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο Καγιαλής στην ΕΡΤ στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

“Δικαιώνονται οι κόποι μας! Κανείς να μην παρατάει τα όνειρά του! Τα πάντα γίνονται πραγματικότητα, αν κοπιάζουμε”!

«Τι να πούμε, είμαστε χαρούμενοι. Δεν έχουν συνηθίσει τέτοιες υποδοχές. Δικαιώνονται οι κόποι μας. Όπως ξαναείπα, πήγαν όλα βάσει προγράμματος, λείψαμε πολύ, δουλέψαμε πολύ. Κανείς να μην παρατάει τα όνειρά του, τα πάντα γίνονται πραγματικότητα, αν κοπιάζουμε . Οι Αυστραλοί είναι τεράστιοι αθλητές, έχουν κερδίσει 7 παγκόσμιους τίτλους και το μετάλλιο κρίθηκε στην ισοβαθμία. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσουμε κάτι επιπλέον για το Τόκιο. Ο Νίκος Λάσκαρης ήρθε την στιγμή, που έπρεπε, την στιγμή που χρειαζόμασταν τα χρήματα για να κάνουμε την προετοιμασία, όπως έπρεπε και να φθάσουμε στην θέση, που είμαστε σήμερα,» είπε από την δική του πλευρά ο Παναγιώτης Μάντης.

index

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ