-Η Ιεραρχία υποστηρίζει, ότι είχε διατυπώσει εγκαίρως στην Πολιτεία την άποψή της, ζητώντας την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, την τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Realnews», ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, διεμήνυσε στην Κυβέρνηση, ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης, καθώς ο ίδιος του (ο Αρχιεπίσκοπος) δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον συγκεκριμένο Υπουργό, εξαιτίας των ακραίων του θέσεων κατά της Εκκλησίας. Η πληροφορία αυτή, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, έρχεται να επιβεβαιωθεί και από τις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα, κυβερνητικού παράγοντα και εξαδέρφου του Πρωθυπουργού, που ζήτησε κυβερνητικό ανασχηματισμό, προκειμένου, όπως είπε, να φύγουν από την Κυβέρνηση «τα βαρίδια», γεγονός, το οποίο μαρτυρεί, πως ο Αλέξης Τσίπρας μελετά να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ίσως και λίαν προσεχώς!
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό στον Έλληνα Πρωθυπουργό, με τον οποίο φέρεται να διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικές σχέσεις, πως δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον κ. Φίλη, ενώ λέγεται, μάλιστα, ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είχε ζητήσει από τους Μητροπολίτες να μην επιτίθενται φραστικά στον Υπουργό Παιδείας, υψώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, ώστε να διευκολυνθεί ο Πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από την Κυβέρνηση.

Η Ιεραρχία υποστηρίζει, ότι είχε διατυπώσει εγκαίρως στην Πολιτεία την άποψή της, ζητώντας την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, την τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος

Σε ό,τι αφορά τα Θρησκευτικά, η Ιεραρχία υποστηρίζει, ότι είχε διατυπώσει εγκαίρως την άποψή της στην Πολιτεία, ζητώντας την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, την τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος.
Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, σημαντικές διαστάσεις έλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα η κόντρα ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, και στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, με εκατέρωθεν φραστικές επιθέσεις, αν και ο Υπουργός Παιδείας προσπάθησε, από την πλευρά του, να κατευνάσει τα πνεύματα, αφού, οπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, επικοινώνησε με στέλεχος της Αρχιεπισκοπής και ζήτησε να συναντήσει προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο. Όμως, έλαβε την απάντηση, από πλευράς του κ. Ιερωνύμου, ότι έως την σύγκλιση της Ιεραρχίας, που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου, δεν προβλέπεται να γίνει καμία τέτοια συνάντηση.
Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ιερώνυμος θα παρουσιάσει στο Σώμα των Μητροπολιτών όλα τα θέματα, που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος, που αφορά στην διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

ieronimos