-«Από τα μέσα του 2014 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2016, 469 Γερμανοί στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες, έχουν υποβάλλει αιτήσεις παραίτησης!!
-«Ο γερμανικός στρατός επανδρώνεται αυτή την στιγμή από 167.000 άνδρες, ενώ η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας σχεδιάζει 7.000 επιπλέον προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Rheinische Post», αυξάνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αριθμός των επαγγελματικών στελεχών των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που υποβάλλουν την παραίτησή τους!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, από τα μέσα του 2014 μέχρι τώρα ήδη περισσότεροι από 400 Γερμανοί στρατιωτικοί έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τους, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις αιτήσεις παραίτησης έχουν γίνει δεκτές.
Στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρεται, ότι όποιος στρατιωτικός στην Γερμανία υποβάλλει την παραίτησή του, βαρύνεται με σημαντικό οικονομικό κόστος, καθώς θα πρέπει να επιστρέψει στο κράτος, τα λεφτά της εκπαίδευσής του.

«Από τα μέσα του 2014 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2016, 469 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες, έχουν υποβάλλει αιτήσεις παραίτησης, ζητώντας να διακόψουν τις στρατιωτικές τους υπηρεσίες»

Αναλυτικά, από τα μέσα του 2014 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2016, 469 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες, έχουν υποβάλλει ανάλογες αιτήσεις, ζητώντας να διακόψουν τις στρατιωτικές τους υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Rheinische Post», το 67% των αιτήσεων, έχει γίνει δεκτό, ενώ το 25% απορρίφθηκε. Οι υπόλοιπες αιτήσεις δεν θεωρήθηκαν ολοκληρωμένες νομικά, ή ανακλήθηκαν από τους αιτούντες.
«Όταν το ρίσκο στο επάγγελμα του στρατιώτη -να σκοτώσει ή να σκοτωθεί σε κατάσταση μάχης- θεωρείται μια πιθανότητα για πρώτη φορά, τότε αυτό οδηγεί σε τέτοιες συνέπειες» αναλύει η Γερμανίδα πολιτική επιστήμονας, Κατρίν Κουνέρτ.
Το δημοσίευμα της «Reihnische Post» αποκαλύπτει ακόμα, πως ο αριθμός των Γερμανών στρατιωτών, που πάσχουν από μετατραυματικό στρες, ανεβαίνει ραγδαία. Το 2015, ο αριθμός είχε αυξηθεί κατά 15%, συγκρινόμενα με εκείνα του 2014 (235 από 204 ασθενείς).

«Ο γερμανικός στρατός επανδρώνεται αυτή την στιγμή από 167.000 άνδρες, ενώ η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας σχεδιάζει 7.000 άμεσες επιπλέον προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Μεταξύ των παραιτήσεων των στρατιωτικών, 153 υποβλήθηκαν από αξιωματικούς, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος για τις σπουδές τους, συνολικά 5.6 εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά, που θα πρέπει να πληρωθούν στην γερμανική Κυβέρνηση, κυμαίνονται κατά περίπτωση μεταξύ 1.200 και 69.000 ευρώ!
Σημειώνεται, ότι ο γερμανικός στρατός επανδρώνεται αυτή την στιγμή από 167.000 άνδρες, ενώ ο αριθμός αυτός είναι λίγο μικρότερος από τον αρχικο στόχο, που έχει θέσει το γερμανικό κράτος, ο οποίος προέβλεπε την επάνδρωση των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων με 170.000 επαγγελματικά στελέχη. Πάντως η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας σχεδιάζει 7.000 επιπλέον προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, που θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA