Η δεύτερη φάση της επιτυχούς συνεργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ)ολοκληρώθηκε στο γερμανικό νησί Ρύγκεν

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης νέων στο πλαίσιο της δράσης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) στην Κρήτη «Η Νεολαία συναντά τη Νεολαία», πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα συνάντηση νέων από τη Χερσόνησο και το Μπιντζ στο νησί Ρύγκεν. Το Ρύγκεν είναι το μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας στην Βαλτική Θάλασσα, κοντά στις ακτές της Πομερανίας, όπου και ανήκει διοικητικά.

Μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, δημοτικοί σύμβουλοι και αξιωματούχοι από τον πολιτικό χώρο υποστήριξαν από κοινού τη συνάντηση νέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Τη δράση παρακολούθησαν σε κάθε βήμα ανάπτυξης οι Δήμαρχοι των δύο Δήμων, κκ Ιωάννης Μαστοράκης και KarstenSchneider.

 

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις πιο όμορφες γωνιές της νήσου Ρύγκεν, να περιηγηθούν μεταξύ άλλων,στο εθνικό πάρκο της περιοχής με πλοίο και να εντρυφήσουν στη φυσική επιστήμη του Ρύγκεν με επίσκεψή τους στο Μουσείο „Galileo“.

Οι νέοι πέρασαν χρόνο μεταξύ τουςπαίζοντας, χορεύοντας, κάνοντας περιπάτους αλλά και σε συναντήσεις γύρω από τη φωτιά στα παράλια του γερμανικού νησιού – λίγο πριν από την πολυκοσμία της τουριστικής περιόδου.

Κατά κοινή ομολογία, η δράση που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας της ΕΓΣ και χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νέων (BMFSFJ), γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και θα πρέπει να συνεχιστεί. Όλοι οι συντελεστές αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στο συντονιστικό ρόλο και τη διαρκή στήριξη της ΕΓΣ σε κάθε φάση της δράσης.Μάλιστα, οι Δήμαρχοι Χερσονήσου και Μπιντζ κκ Ιωάννης Μαστοράκης και KarstenSchneider εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναπτύξουν νέες δράσεις από κοινού.

 

Η  Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

 

 

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)