Του Αποστόλη Ζώη
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Ο νυν βουλευτής κ. Σάκης Παπαδόπουλος, όπως δηλώνει στη στήλη δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, οπότε το κενό που αφήνει σε ψήφους για το κόμμα θα πρέπει να καλυφθεί από κάποιο άλλο πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που θα πρέπει να διαθέτει την ικανότητα, όπως ο νυν βουλευτής , να είναι πολυσυλλεκτικό, δηλαδή να είναι σε θέση να κερδίζει ψήφους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί σύμφωνα με πληροφορίες μας, και για αυτό η επιλογή των κατάλληλων προσώπων αποτελεί από τώρα μια δύσκολη υπόθεση. Σίγουροι μέχρι τώρα θεωρούνται να είναι υποψήφιοι η κ. Δριτσέλη και ο κ. Σιμορέλης, όπως και ο κ. Χάιδος. Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επιδόσεις της σημερινής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Ανέφερε στη στήλη πως έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ να μένουν για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα 250.000 νοικοκυριά, λόγω καιρικών φαινομένων. Όταν μάλιστα είχε υπάρξει έγκαιρη και ακριβής πρόγνωση. Πρόκειται για παταγώδη επιτυχία του γαλάζιου επιτελικού κράτους, καταλήγει ο ίδιος.
Εξ αποστάσεως εργαστήρια ρομποτικής στο Παν. Θεσσαλίας και για τρικαλινούς μαθητές
Η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Διαδικτυακά Εργαστήρια Ρομποτικής, Προγραμματισμού και Κατασκευαστικών τεχνολογιών για παιδιά από όλη την Ελλάδα.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Eταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας και η ομάδα του έργου TALOS ανακοινώνουν την έναρξη του νέου, αποκλειστικά εξ αποστάσεως (on-line), εαρινού κύκλου εργαστηρίων
ρομποτικής, προγραμματισμού, δημιουργίας και έκφρασης για δεκάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 9-16 ετών για το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαϊου 2021.
Συνοπτικά, τα εργαστήρια αφορούν:
• Προγραμματισμός με Scratch (Β΄- Γ΄ Δημοτικού)
• Ρομποτική (Δ-ΣΤ Δημοτικού)
• Εργαστήρι 3D σχεδίασης και 3D εκτύπωσης με Tinkercad (Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού)
• Ανάπτυξη ιστοσελίδων με HTML (Α΄- Γ΄ Γυμνασίου)
• Δημιουργία εφαρμογών (Apps) (Α΄- Γ΄ Γυμνασίου)
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από 28/1-25/2/2021.
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι συντονιστικοί υπεύθυνοι του έργου (κ.Κούριας, κ.Πρώιας) είναι προσβάσιμοι μέσω e-mail
(talosuth@gmail.com) και στα τηλέφωνα 2421074636, 6944965406, 6974007962 ενώ εναλλακτικά, το έργο TALOS έχει παρουσία τόσο στo Facebook (TALOS-ed-UTH-robotix) όσο και στο διαδίκτυο
Καραμανλής για Ε65: Στο Βόρειο Τμήμα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια αβεβαιότητας, επιτέλους πήραμε το πράσινο φως από την Ε.Ε.
Στο μέλλον του οδικού άξονα Ε65 αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα. Ειδικότερα, Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, για τα μεγάλα έργα υποδομών της χώρας, ανέφερε:
«Παραλάβαμε όλα τα μεγάλα έργα μπλοκαρισμένα, με πολύπλοκα προβλήματα. Ξεμπλοκάρουμε το ένα έργο μετά το άλλο. Ενδεικτικά, Μετρό Θεσσαλονίκης: δώσαμε λύση, επιτέλους ενώθηκαν όλοι οι φορείς της πόλης, μας δικαίωσε το ΚΑΣ, πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει και το ΣτΕ. Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας: μετά από χρόνια ο διαγωνισμός μπήκε στην τελική φάση, ενώ σύντομα ξεκινάνε τα πρώτα εργοτάξια για τις πρόδρομες εργασίες. Πάτρα-Πύργος: το έργο κινδύνευε σοβαρά να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα, πετύχαμε την αλλαγή στάσης της Κομισιόν. Ε-65: στο Νότιο Τμήμα μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουμε φτιάξει το μισό έργο, ενώ στο Βόρειο Τμήμα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια αβεβαιότητας, επιτέλους πήραμε το πράσινο φως από την Ε.Ε.
Δίπλα σε όλα αυτά, έχουμε και τη νέα γενιά έργων σε όλη τη χώρα. Ενώ είναι κοινό μυστικό ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν άφησε πίσω της καμία ώριμη μελέτη».
Μάλιστα, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή εξελίσσεται «το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004-2009 που ξεκίνησαν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ