-Οι αλλαγές θα επέλθουν στον τρόπο αμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων, που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων και στο σύνολο των προσώπων, που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Επτά σαρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα επηρεάσουν τον δημόσιο τομέα της χώρας μας, από την κορυφή έως την βάση, θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι αλλαγές θα επέλθουν στον τρόπο αμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων, που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων, που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εφημερίδας, η βασική κατεύθυνση αυτών των αλλαγών είναι η μείωση του κόστους του Δημοσίου, με την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίζουν με δηλώσεις τους, ότι οι όποιες περικοπές θα προκύψουν από τον εξορθολογισμό αδικαιολόγητα κοστοβόρων δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων από την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Ποιές είναι οι επτά επικείμενες αλλαγές

Συγκεκριμένα, θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων, που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημοσίων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων, που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.
Συνοπτικά, οι επτά επικείμενες αλλαγές είναι οι εξής:
-Από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών οι θέσεις ευθύνης
-Αξιολόγηση δομών και προσφερόμενου έργου
-Επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
-Οι περιορισμοί στις προσλήψεις επεκτείνονται και πέραν του 2018
-Καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο μετά τις ονομαστικές αυξήσεις
-Διασφάλιση διαφάνειας με ψηφιακά οργανογράμματα
-Κινητικότητα με εθελοντικά χαρακτηριστικά

ypourgeio_eswterikwn_619_355