Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Ανοδική τάση κατέγραψαν το Φεβρουάριο του 2015 τα ανεξόφλητα χρέη του ελληνικού Δημόσιου τομέα προς την αγορά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, οι φορείς της γενικής Κυβέρνησης είχαν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 3,245 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι 3,099 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο τέλος του Ιανουαρίου.
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου, που ήταν 628 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου 2015, έναντι 648 εκατομμυρίων, που ήταν έναν μήνα νωρίτερα.
Συνολικά, δηλαδή, τα υπόλοιπα αντιστοιχούν σε 3,873 δισεκατομμύρα ευρώ τον Φεβρουάριο έναντι 3,747 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αύξηση 126 εκατομμυρίων ευρώ.
Στους μεγαλύτερους οφειλέτες βρίσκονται οι συνήθεις ύποπτοι: 1,886 δισεκατομμύρια ευρώ οφείλουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, εκ των οποίων τα 1,299 δισεκατομμύρια ευρώ ο ΕΟΠΥΥ και 373 εκατομμύρια ευρώ το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Επΐσης, τα δημόσια νοσοκομεία οφείλουν 787 εκατομμύρια ευρώ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση 239 εκατομμύρια ευρώ




