Σε 700 εκατομμύρια θα φθάσουν οι Κινεζοι τουρίστες, που θα επισκεφθούν τις χώρες της Ε.Ε. μέχρι το 2020

ο ΕΟΤ συνεχίζει δυναμικά τον Οκτώβριο τα ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και bloggers ξένων μέσων ενημέρωσης και τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού

-Η 19η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Κίνας ανακήρυξε το 2018 έτος τουρισμού, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν οι δύο πλευρές τις δυνατότητες αυτής της σημαντικής σχέσης από όλες τις απόψεις!

Μεγάλη ώθηση στον ευρωπαϊκό τουρισμό αναμένεται να δώσει η ασιατική -και ειδικότερα η κινεζική- ταξιδιωτική αγορά τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani!
Ο ιδιος υποστηρίζει, ότι οι τουριστικές ροές από την Ασία προς την Ευρώπη αναμένεται να ανέλθουν σε 700 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2020,  έναντι 500 εκατομμυρίων, που ήταν το 2016, κάτι που σημαίνει, οτι θα παρουσιαστεί αύξηση της τάξης του 500%!
Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής, Jyrki Katainen, η Ε.Ε. και η Κίνα πρόκειται να οργανώσουν κοινές δράσεις προώθησης, στο πλαίσιο του έτους τουρισμού, που ανακήρυξαν οι δύο πλευρές το 2018, στα πλαίσια  της 19ης Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Κίνας, προκειμένου να αυξηθούν οι Κινέζοι τουρίστες, που θα επιλέξουν την Ευρώπη για τις διακοπές τους.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στην Βενετία τον Ιανουάριο του 2018, ενώ η Κινέζα πρεσβευτής στην Ε.Ε., Yang Yanyi, είχε μόνον θετικά να αναφέρει για τα σχέδια των κ.κ. Tajani και Katainen, επαινώντας την πρωτοβουλία της Ε.Ε. να αναδείξει την σημασία του τουρισμού στο ΑΕΠ και στην απασχόληση στην Ευρώπη. Εξέφρασε δε την ελπίδα για μια δημιουργική, συντονισμένη, πράσινη, ανοικτή και κοινή ανάπτυξη.
Αναγνωρίζοντας την σημασία των ταξιδίων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, η 19η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Κίνας ανακήρυξε το 2018 ως έτος τουρισμού, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν οι δύο πλευρές τις δυνατότητες
αυτής της σημαντικής σχέσης από όλες τις απόψεις, οικονομικά, κοινωνικά και ακαδημαϊκά, όπως τόνισε και η κ. Yang Yanyi.
Σε σχέση με τους Κινέζους τουρίστες, η ιδια ανέφερε, ότι από την κορυφαία τουριστική αγορά στον κόσμο, 135 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2016, δαπανώντας 251 δισεκατομμύρια δολάρια!
Δέκα εκατομμυρια Κινέζοι επισκέπτονται σήμερα την Ευρώπη, ενώ χάρη στο διαδίκτυο, ο αριθμός αυτός μπορεί εύκολα να διπλασιασθεί τα επόμενα χρόνια, δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ChinaEU, Luigi Gambardella.